Raportul MCV: "Există îngrijorări privind independența justiției"

82
Raportul MCV:

Articole recomandate

Comisia Europeană a dat publici-tății, ieri, un nou raport în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru România, document care conține critici la adresa Parlamen-tului, în special din cauza amendamentelor la Codul Penal, dar și aprecieri la adresa DNA, ANI, CSM sau ICCJ.
Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a declarat, în prezentarea ra-portului MCV, că există încă îngrijorări legate de independența justiției în România, el subliniind că modificările la Codul penal au generat "în-grijorări majore" în legătură cu capacitatea de combatere a corupției.
"Există încă îngrijorări în legătură cu independența justiției și există foarte multe exemple în ceea ce privește un grad de opoziție la măsurile anticorupție și de integritate", a afirmat Mark Gray.
El a arătat că amendamentele adoptate de Camera Deputaților în decembrie 2013 la Codul penal "au dus la îngrijorări majore în legătură cu capacitatea de combatere a corupției". Conform lui Gray, Comisia Europeană recomandă României ca în Codul de conduită al parlamentarilor să fie incluse dispoziții cheie astfel încât să fie respectată independența justiției.
Mark Gray a subliniat că trebuie să fie asigurat faptul că legislația anticorupție se aplică tuturor în mod echitabil.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3968 secunde