Dezbaterea zilei: Este justiția independentă în România?

479
8
Dezbaterea zilei: Este justiția independentă în România? - avocatarestat27356-1389861238.jpg

Articole de la același autor

Din ce în ce mai mult, în ultima perioadă, judecătorii reclamă ingerința politicului în justiție. Concluziile raportului întocmit de Inspecția Judiciară, la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii, făcute publice în această dimineață, sunt că declarațiile premierului Victor Ponta, privind condamnarea lui Adrian Năstase, afectează independența justiției și induc un sentiment de neîncredere în rândul populației. 


De asemenea, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a reclamat că Direcția Națională Anticorupție este o structură ce răspunde la comenzi politice. Mai mult, acesta a anunțat că va solicita Parlamentului României desființarea prin lege a respectivului "aparat odios de poliție politică". 


Dumneavoastră de ce părere sunteți: este justiția independentă în țara noastră?


Comentează știrea

bodo
16 ianuarie 2014
le e teama de puscarie

Justktia e sufocata de acesti nenorociti care strica in gura mare ca e totul politic. Cand incalcau legea, nu stiau ca risca sanctiuni? Acum vor sa desfiinteze tot ce ii mai poate incurca sau pedepsi. Nicusor e bolnav de grandomanie si crede ca cei 250 000 de votanti cu care se lauda i-au dat si puteri de zeu. Sunt 250 000 de oameni pacaliti si creduli, scutul sub care se ascund si rampa pe care se lanseaza toate nebuniile lor. In capul lor e haos mare, Mazare are tupeu sa terfeleasca institutii ale statului, stand cu nisip cald intre degete, pt ca cineva a indraznit sa-i deranjeze tovarasul. Se simte miros de parnaie si pentru el, cu cat e mai aproape latul, cu atat vor guita mai tare. Nelegiuirile lor sunt intemeiate si justkficate, ca sunt ale lor, pedeapsa este venita politic, ca cineva e jnvidios pe succesul lor. Sunt o otrava pt sufletele si buzunarele noastre. De 12 ani voi impreuna, noi furatk, voi cercetati si speram noi, in curand condamnati. Puscarie pe viata si averile confiscate si tot nu s-ar face dreptate.Justitia incearca sa respire libera, o sufoca toti cei ce se simt amenintati.

Arabu
17 ianuarie 2014
Independenta e un paravan

Credeti ca pe urmasii victimelor lui HUIDU, sau ale analfabetului care a luat permisul la Pitesti si a omorit 3 persoane sint interesate de asa zisa independenta a justitiei, cind aceasta "brava '' justitie a lasat in libertate pe cei 2 criminali, facindu-le o mare nedreptate familiilor victimelor. NU,justitia romana vrea sa mascheze CORUPTIA, in spatele independentei politice, cit priveste controlul justitiei, in Romania acesta va fi vesnic politic, ca ea este oarba si nu o intereseaza decit banii .

NELU
17 ianuarie 2014
la subiect

Atata timp cat exista A.N.I. si D.N.A., exista siguranta cetateanului de rand ca exista justitie, este gura noastra de oxigen. Cunoasteti zicala ce-i permis lui Jupiter nu=i permis boului de rand "Quod licet Iovi non licet bovi" acesti baroni au sfidat legea (constatarea Curtii de Conturi, invitatiile pentru Nicusor de a veni la D.N.A., si in mai multe randuri facute) AU SFIDAT LEGEA, au sfidat Constitutia Romaniei, ne-au sfidat pe noi boii de rand care platim taxe si impozite, au jefuit banul public, asta este domnilor !

Ion
17 ianuarie 2014
justitia

Ar trebui sa fie independenta,dar vedem cu totii cum este

Ion
17 ianuarie 2014
justitia

Ar trebui sa fie independenta permanent,nu partial.

Duca
18 ianuarie 2014
Zic si eu

In contextul in care se stie chiar si de ultimul boschetar ca acest ziar este pro-Basescu, dezbaterea in cauza este inutila. Cand Zbamghiul de la Cotroceni o sa pelce in sfarsit la tomberonul istoriei, atunci justitia ea saracuta o sa merga bine. Pana atunci...Pe de alta parte stau si ma intreb: Ce o sa se aleaga de voi dragi cugetisti?

taler
18 ianuarie 2014
justititia

sa fim seriosi,de unde atata incrancenare pe independenta justitiei,sigur ca este libera,dar functioneaza dupa interesul politistului,procurorului,al judecatorului etc. ..si fiti sguri ca exista dosare comandate,si inventate,mai ales la un nivel social scazut,unde de la o banala plangere penala,daca nu-ti permiti un aparator bun,te lucreaza politistul,si intri la zbarna NEVINOVAT...se poate proba,incercati..

Dorel Sculer matriter
18 ianuarie 2014
Zau ?

Am inteles Duca, toate care nu sint cu voi sint stoarfe, numai ale voastre sint fecioare. dar de chestia asta ce parere ai sustinatorule regelui puilor expirati ? Parlamentul României a primit premiul pentru promovarea infracționalității și corupției de la o organizație de jurnaliști de investigație numită Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Răspuns la: Zic si eu
Adăugat de : Duca, 18 ianuarie 2014
In contextul in care se stie chiar si de ultimul boschetar ca acest ziar este pro-Basescu, dezbaterea in cauza este inutila. Cand Zbamghiul de la...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Ianuarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Ce a discutat Ponta cu Antonescu
Pagina a fost generata in 0.6401 secunde