Sfaturi pentru a-i proteja pe copii de pericolele delicvenței juvenile

129
Sfaturi pentru a-i proteja pe copii de pericolele delicvenței juvenile - 16ianuarieprevenireadelicventeip-1389861530.jpg

Articole de la același autor

Întrucât există pericolul ca minorii să fie atrași în situații periculoase fie din necunoaștere, fie din naivitate, polițiștii constănțeni au o prioritate continuă în ceea ce privește prevenirea victimizării minorilor și prevenirea delincvenței juvenile. 


Drept pentru care, pentru anul în curs, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța are următoarele priorități pe linia ordinii și liniștii publice, au anunțat reprezentanții instituției: prevenirea infracțiunilor de furt contra patrimoniului, prevenirea tâlhăriilor și prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor. 


Pentru a evita evenimente nedorite de niciun părinte și traumatizante pentru copii, polițiștii fac o serie de recomandări, cu ajutorul cărora sper că minorii vor fi feriți de criminalitate. 
- Furturile, chiar nesemnificative, nu sunt probe de curaj ci fapte culpabile pedepsite de lege.
- Să evite prieteniile ocazionale cu persoane necunoscute și petrecerile cu consum de alcool sau alte substanțe.
- Trebuie cunoscut faptul că minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani răspund penal, dacă în urma unei expertize medicale /psihiatrice se constată că au avut discernământ în momentul săvârșirii infracțiunii.
- De aceea trebuie explicat copiilor ce pedepse pot primi în cazul comiterii unor infracțiuni și ce consecințe vor suporta (percheziționarea locuinței, internarea într-un centru de minori sau reținerea în locuri cu regim de supraveghere ridicat, ceea ce va duce implicit la privarea de libertate, întreruperea cursurilor, mențiunea în cazierul judiciar - aspect ce va crea greutăți în ocuparea unui loc de muncă, respingere, reticență și neîncredere din partea rudelor, prietenilor, cunoștințelor fiind determinați să adere la grupuri cu activitate infracțională.
- Trebuie verificat de câți bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră, testați felul cum îi cheltuiește, iar dacă aveți dubii discutați cu el. 
- Lipsa banilor sau surplusul acestora reprezintă condiții favorizante în comiterea unor infracțiuni. 
- Copilul trebuie obișnuit cu exemple din viața de zi cu zi, iar părinții trebuie să fie atenți dacă face diferența între faptele bune și cele rele.
- Nu permiteți copiilor să vină la ore târzii acasă, deoarece pot fi antrenați în cercuri dubioase, pretabile la comiterea unor infracțiuni sau mai rău pot fi victime ale diferitelor infracțiuni.
- Verificați anturajul și preocupările lor în timpul liber și nu treceți cu vederea când observați că posedă anumite obiecte străine. Verificați proveniența lor și nu acceptați răspunsurile facile.
- Mențineți în permanență legătura cu profesorii și urmăriți frecventarea orelor de curs de către copilul dumneavoastră.
În cazul în care sunteți martorul unei infracțiuni sau victima acesteia, apelați în cel mai scurt timp numărul de urgență 112!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru  protejarea copiilor, iarna
Pagina a fost generata in 0.5766 secunde