Război între Consiliul Județean și ENEL

911
1
Război între Consiliul Județean și ENEL - enelderanjamente1-1327345618.jpg

Prima zăpadă cu viscol din această iarnă, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, a lăsat fără curent electric și fără apă zeci de localități din județul Constanța. Oamenii au rămas fără căldură și fără apă și se roagă să nu li se strice mâncarea din frigidere deoarece chiar și după două zile situația nu s-a remediat.
În plus, din cauza acestei situații, mai multe școli și grădinițe din județ au fost nevoite să-și întrerupă cursurile.
În tot acest timp, autoritățile județene susțin că ele s-au aflat pe baricade și au deszăpezit drumurile astfel ca echipele celor de la Enel să poată interveni acolo unde este cazul numai că aceștia nu și-au făcut datoria cum trebuie.
Drept urmare, Consiliul Județean Constanța a anunțat, ieri, că, alături de SC RAJA SA care a fost pusă în imposibilitatea de a livra apă, vor acționa în judecată compania Enel. Acțiunea este fundamentată de faptul că 14 localități din județ nu au curent electric încă de sâmbătă, iar alte 32 de localități se confruntă cu probleme de lipsă parțială a electricității sau a apei potabile deși, potrivit legii, aceste deficiențe trebuiau remediate în 24 de ore.
La rândul lor, reprezentanții Enel spun că nu au niciun fel de vină că nu au putut interveni de urgență deoarece drumurile au fost înzăpezite și nu au putut ajunge în timp util în localitățile unde au fost semnalate probleme.
"Din cauza condițiilor meteo deosebite, a ninsorii abundente, a viscolului și a chiciurii depuse pe elemente de rețea, în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost afectate rețelele electrice din raza de activitate a societății Enel Distribuție Dobrogea. Pe parcursul nopții trecute s-a intervenit în zonele unde accesul era permis, iar de la prima oră a dimineții sunt pe teren 83 de echipe de intervenție în toate cele patru județe afectate de avarii. În continuare, o parte din drumuri sunt blocate, și cu sprijinul autorităților locale, se fac eforturi pentru a ajunge la zonele greu accesibile", susțin cei de la Enel.



Comentează știrea

joe
24 ianuarie 2012
probleme in lant

N-am putut sa va dau apa caci nu ne-a dat Enel curent. N-am putut sa va dam curent caci n-a curatat Primaria strazile. N-am putut sa curatam strazile ca nu ne da bani Guvernul Boc. N-am putut sa le dam bani caci este Criza. Romania!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Ianuarie 2012
Stire din Social : Agigea, fără apă mâine
Pagina a fost generata in 0.5977 secunde