Războiul afișelor electorale se dezlănțuie și la Oltina

1404
Potrivit primarului comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, mai mulți reprezentanți ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP) au trecut, ieri, la operațiunea de îndepărtare a cinci bannere electorale ale PD-L de pe drumul județean care leagă Băneasa de Oltina.
Gheorghe Chirciu a susținut că re-prezentanții RAJDP au invocat absența unei autorizații de amplasare pentru drumurile județene, uitând însă de câteva prevederi stabilite de Biroul Electoral Central.
Potrivit unui comunicat transmis chiar ieri de către BEC, "autoritatea competentă să dispună îndepărtarea materialelor electorale aflate pe dru-muri naționale, județene, autostrăzi, etc. este primarul unității administrativ-teritoriale pe raza căreia se află materialul electoral pentru care s-a dispus îndepărtarea, neavând nici o importanță cine este administratorul respectivului sector de drum".
Mai mult, BEC mai atrage atenția asu-pra faptului că "îndepărtarea materialelor electorale (afișe, bannere, mash-uri, etc.) este un atribut exclusiv al primarilor unităților administrativ-teritoriale pe raza cărora se află aceste materiale electorale, iar această operațiune de îndepărtare poate fi efectuată doar în baza unei decizii executorii emise de un birou electoral județean, de sector sau după caz, de Biroul Electoral Central".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.258 secunde