Evreii se detașează de acordul încheiat între PSD și minoritățile din Parlament

240
Deputatul Aurel Vainer, reprezentant al Federației Comunităților Evreiești în Parlament, a precizat că statutul Federației nu permite încheierea de acorduri politice, cum ar fi cel referitor la susținerea de către minoritățile naționale a candidatului PSD la Președinție, Mircea Geoană.
Într-un comunicat dat publicității ieri de către conducerea Federației Comunităților Evreiești din România se arată că aceasta este o "organizație apolitică, non-profit, persoană juridică de utilitate publică, cu profil religios de cult mozaic, etnic, cultural, social - caritabil și educațional. Drept urmare, organizația noastră nu poate încheia acorduri politice, inclusiv privind susținerea candidaturii la alegerile prezidențiale".
În plus, potrivit aceluiași comunicat, Comitetul Director al Federației nu poate lua o asemenea decizie de susținere a unui candidat la președinție fără convocarea Congresului și Adunării Generale, singurele organisme care pot adopta sau modifica strategia generală a Federației. "Comitetul Director al Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic apreciază că este de datoria fiecărui membru al Federației, cu drept de vot, să participe la aceste alegeri, exercitând, astfel, un drept cetățenesc, individual, democratic și fundamental. Votul acordat nu poate fi decât rezultatul propriilor evaluări, gânduri, sentimente și dorințe", se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.97 secunde