Primarul Ancuța Belu:

"Reabilitarea Casei Armatei este o prioritate pentru administrația locală"

612
9

Articole de la același autor

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, are în lucru un proiect ce vizează reabilitarea Casei Armatei din localitate.

"Reabilitarea Casei Armatei este o prioritate pentru administrația locală. În momentul de față, s-a făcut expertiza dar și un studiu de fezabilitate și intenționăm să depunem un proiect pe latură culturală urmând să fie realizat cu fonduri europene. Ne dorim tare mult să modernizăm această clădire. Avem la dispoziție trei ani de la data preluării, așa cum se spune în hotărârea de Guvern. Ne gândim să realizăm o investiție de aproximativ 1.000.000 de lei, bani necesari pentru consolidarea imobilului. Pentru acest obiectiv se intenționează atragerea de fonduri europene, dar nu este exclusă nici apelarea la Grupul de Acțiune Locală (GAL) pentru realizarea proiectului sau la Guvern, pentru fonduri guvernamentale. Clădirea are un stil arhitectural deosebit. Este în primul rând un simbol al localității, care mai întâi a găzduit activitatea cadrelor militare, iar apoi și evenimente civile, spectacole, seri distractive. La un moment dat, acolo se oficiau chiar și căsătorii, iar noi vrem să reluăm această tradiție", a spus primarul Ancuța Belu.

Practic, clădirea se afla în subordinea MApN și, în urma insistențelor primarului, anul trecut, s-a reușit ca aceasta să treacă în subordinea administrației locale din comuna Mihail Kogălniceanu pentru a fi modernizată. Astfel, după îndelungi insistențe și solicitări, Guvernul României a aprobat solicitarea Primăriei comunei Mihail Kogălniceanu privind preluarea unei părți dintr-un imobil din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al comunei și în administrarea Consiliului Local.

În altă ordine de idei, după cum povestesc locuitorii comunei, pe vremuri, clădirea a fost un simbol al localității, însă, cu timpul, aceasta devenise ținta preferată a hoților de fier vechi sau de lemn. Așa se face că, fosta Casă a Armatei arăta ca o ruină. Drept urmare, încă de la câștigarea mandatului de primar în 2012, primarul Ancuța Belu a spus că, una dintre priorități este preluarea acestei clădiri și reamenajarea sa într-un obiectiv util pentru locuitori.

"A fost una dintre cele mai frumoase clădiri din Mihail Kogălniceanu. Îmi aduc aminte și acum că, acolo, aveau loc evenimente deosebite unde participau în primul rând cadrele militare. Era o festivitate deosebită când aveau loc acolo petreceri. Mai târziu, au început să se facă și căsătorii, însă, cu timpul, clădirea a cam fost părăsită și a ajuns raiul hoților și ascunzișul animalelor", a spus unul dintre locuitorii comunei.  

Comentează știrea

Mos Teaca
7 august 2015
BANII PUBLICI

DE CE DIN BANII PUBLICI. Sa dea coloneii aia care au frecat menta toata viata 10 procente din pensiile lor de jdemii de lei.

cezar
7 august 2015
SUPERprimaritza

Realizarile acestei femei in 3 ani de mandat sunt exceptionale. Impreuna cu Floriana, directoarea scolii, Ancutza face o echipa exceptionala cu rezultate pro-comunitate vizibile ! Felicitari!

maica teresa
7 august 2015
capdeporc si capetedeboi

la kogalniceanu problema e gasca de japcangii nota&capdeporc&mitica ionel care au cam terminat banii si sunt disperati! NOTTA are SECHESTRU de avere pentru o megafrauda de 2 milioane lei, famiglia Enache are, se pare, datorii imense la banci si un proces greu pentru fabrica ilegala de tigari, muresan are si el probleme penale grave, capdeporc ar suge dar nu mai are ce! toti oamenii enumerati mai sus ar trebui aruncati la tomberon pentru ca nu sunt decat niste gunoaie!

fost militar
7 august 2015
incet incet

La Kogalniceanu, incet incet, lucrurile vor intra in normal adica Gasca nr.1 (Pufta, ginerele, Bobicu Ghiortu, Visan etc) merge la puscarie unde asteapta Gasca nr.2 (Notta&sotia, Muresan, Ghita, Gigi Enache etc.) Deci, lucrurile se vor echilibra si vor intra, pentru prima data, in normal.

valere joseph
7 august 2015
fir-ar

N-am mai avut timp ca o vindeam si p-aia!

Ioana
7 august 2015
Bravo

Felicitari Primaritei si o palma peste ceafa consilierilor infractori Muresean si Ghitza care au lovit cetateni la ultima sedinta de Consiliu Local! Dupa ce i-a tras-o lui Pufta, se aude ca Ghitza Ion se va inscrie la gala SuperKombat!

Nelutu
7 august 2015
Singuri impotriva tuturor

La Kogalniceanu, pesedistii se bat singuri cu primarita si gasca lui Pufta pentru ca conducerea PSD Constanta e blat cu Anca Belu pentru ca Floriana si sotul securist sunt prieteni cu Darie! Asadar ii dau tot timpul la cap lui Muresan chiar oamenii care ar fi trebuit sa il sprijine, alta era treaba daca la judet era Nicushor, nu mai misca nimeni si nu musca nimeni mana care le-a dat de mancare!

Mary
7 august 2015
Hai sictir, gasca psd!

Sunt pesedista infocata de peste 20 de ani, dar in ultimii ani, am fost scarbita de aceasta mizerabila gasca a psd, condusa de coruptul muri si curva tataroica umi!Au inlaturat oamenii cu carte, pentru a promova curve, batausi si betivi!Nu am votat cu doamna primar dar sunt sigura ca la anul voi vota cu ea! Este o adevarata doamna!

Costa
7 august 2015
Singuri si cu notta

Ei lasa ca nu sunt singuri,doar il au alaturi pe parvenitul de Scupra!!!Cu sechestru pe avere, cu copii prin flori, cu amante necontrolate, cu furturi de prin metro,cand ppdd, cand unpr, dar de fapt psd, sarmanul e atat de disperat ca face sesizari intruna, alaturi de cap de taur sau de vaca,umirica, fara a sti ca tot raul se intoarce asupra lor.Cine se aseamana se aduna!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4274 secunde