Primarul Ancuța Belu:

"Lucrările la noul Centru de Tineret sunt finalizate în proporție de 95%"

226
1

Articole de la același autor

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, și echipa sa din administrația publică locală au ținut mereu cont că în mediul rural posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt limitate sau chiar inexistente și, tocmai din acest motiv, au încercat să găsească soluții pentru ca tinerii să aibă unde să-și petreacă timpul liber într-un mediu adecvat.

Deși resursele financiare sunt din ce în ce mai mici pentru realizarea unor proiecte, iar procedurile destul de greoaie, primarul Ancuța Belu spune că a găsit înțelegere la reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Constanța". Astfel, unul dintre proiectele care se află aproape de final și care a fost accesat prin "Zona Metropolitană Constanța" a vizat reabilitarea unei clădiri și transformarea acesteia în Centru de Tineret modern, la standarde europene.

"Lucrările la noul Centru de Tineret sunt finalizate în proporție de 95%. Practic, a fost reabilitată și modernizată o clădire din Mihail Kogălniceanu care era neutilizată și a fost transformată în Centru de Tineret. Noua locație va fi dotată corespunzător, astfel încât să asigure metode alternative de învățare și o educație informală care să vină ca o completare la cunoștințele pe care le acumulează adolescenții în școli. În același timp, acest spațiu va reprezenta un loc de întâlnire al tinerilor pentru desfășurarea unor activități cultural-artistice și educative. Acum se amenajează interiorul, a fost pus parchetul și au fost aduse scaunele. Suntem în grafic cu lucrările deoarece termenul de finalizare este stabilit la sfârșitul acestei luni. Urmează ca, din bugetul local, să fie amenajat și spațiul verde ce înconjoară clădirea, va fi ceva frumos cu flori, gazon și arbuști ornamentali", a declarat primarul Ancuța Belu.

Lucrările la Centrul de Tineret au fost demarate încă din anul 2013. Amenajarea lucrării s-a făcut pe o suprafață de 2.893 de metri pătrați, iar spațiul din interior va fi dotat cu mobilier adecvat și echipamente IT necesare desfășurării activității a peste 3.500 de tineri.

Potrivit proiectului, Centrul de Tineret este prevăzut cu o sală de spectacole, o bibliotecă unde tinerii din comună pot veni și studia lucrările de care au nevoie, dar și o sală de sport foarte mare, unde se vor organiza competiții și întreceri sportive de anvergură.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar organismul interme-diar în Regiunea Sud-Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Comentează știrea

dorula
20 mai 2015
proiect asumat

fratilor hai sa scapam de jigodia asta..nu a facut nimic in conuma noastra ..acestea sunt proiecte pe care cucoanaa asta le a mostenit si acum si le asuma.inafara de barfa si fitile nu e in stare de nimic.cei care au luat mita sa o voteze sa se gandeasca ca 500ron e nimic la cat a furat doamna belu..cu o majoritate ilegala in consiliul local face ce vrea musghiul ei..nu pufta si cobuz sunt oameni care reprezinta kogalniceanu..suntem mult mai multi si mai destepti decat ei...hai sa luam atitudine si sa i trimitem unde merita..pe pufta la puscarie iar pe madam belu sa o trimitem in biroul(sau mai bine sub biroul)unchiului dansei unde ii placea sa isi perteaca cea mai mate parte a timpului in tinerete...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.556 secunde