Reacția lui Florin Iordache după adoptarea OUG pe legile justiției

147
Reacția lui Florin Iordache după adoptarea OUG pe legile justiției - floriniordache-1539595493.jpg

Articole recomandate

Florin Iordache susține că modificările aduse Legilor Justiției prin Ordonanța de urgența adoptată de Guvern, sunt foarte bune și că toate prevederile se regăsesc în observațiile Comisiei de la Veneția.


"Sunt câteva chestiuni care vizează mai multe aspecte. Chestiunea cu pensionarea, cu CSM, cu membrii societății civile din CSM și revocarea membrilor CSM, toate se regăsesc în observațiile Comisiei de la Veneția. Corelările legii 303/2004 (privind statutul magistraților - n.r.) și legii 317/2004 (privind CSM - n.r.), la acele numiri și revocări la procurorii șefi de secție erau contrare între cele două legi. Mai sunt și chestiuni care vizează o mai bună funcționare a secției speciale, cât și acel interviu public, în mod transparent", a afirmat Florin Iordache, luni pentru Meduafax.

Acesta a adăugat că modificarea care prevedere creșterea la 10 ani de experiență în profesie pentru a accede la funcția de procuror în DNA și DIICOT este justificată și că este bine că nu au fost modificate prevederile privind răspunderea magistraților.

"Cred că sunt niște creșteri normale și se justifică prin faptul că fiind Parchete specializate cred că trebuie o anumită experiență. Modificările sunt foarte bune și este bine s-a renunțat la modificările legate de răspunderea magistraților, la cea cu ministrul, titular al acțiunii disciplinare și acea prorogare de 4 ani pentru pensia anticipată", a completat Florin Iordache, care a fost și președintele Comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4663 secunde