Reducerea cotei la contribuțiile sociale, pe masa deputaților

129
1
Reducerea cotei la contribuțiile sociale,  pe masa deputaților - cameradeputatilor1-1465919223.jpg
Senatul a adoptat, ieri, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă privind reducerea cotei contribuției de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale - două puncte la angajator și trei la angajat.

Initiațiva legislativă merge acum la Camera Deputaților. Guvernul a avut un punct de vedere negativ în legătură cu acest proiect de lege.

Proiectul a fost adoptat cu 67 de voturi "pentru", 23 "împotrivă" și o abținere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a întrunit voturile necesare.

Potrivit proiectului, cota de contribuție de asigurări sociale este de 21,3% pentru condiții normale de muncă, din care 7,5% pentru contribuția individuală și 13,8% contribuția datorată de angajator. Pentru condiții deosebite de muncă, cota de asigurări sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contribuția individuală și 18,8% pentru cea datorată de angajator. Pentru condiții speciale de muncă, cota de contribuție la asigurările sociale va fi de 31,3%; 7,5% - pentru contribuția individuală și 23,8% - pentru cea datorată de angajator.

În prezent, contribuțiile CAS sunt de 15,8% - condiții normale de muncă, 20,8% - condiții deosebite de muncă, 25,8% - condiții speciale de muncă (valabil la ce datorează un angajator) și 10,5 % - condiții normale de muncă, 10,5% - condiții deosebite de muncă, 10,5% - condiții speciale de muncă aferente contribuțiilor datorate de angajat. 

Comentează știrea

NELU
15 iunie 2016
LA SUBIECT

Se micsoreaza cotele, corelativ se micsoreaza si PENSIILE (adica ce vor primi beneficiarii cand vor iesi la pensie). Acum va pun intrevarea: ma avantajeaza, ca sa ma bucur sau din contra ma dezavantajeaza ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde