Referendumul a picat! Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni

4318
43
Referendumul a picat! Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni - fond-1343601925.jpg

Articole de la același autor

România a fost, ieri, în fierbere, prin organizarea unui referendum crucial demarat de USL prin care s-a încercat îndepărtarea de la cârma țării a președintelui ales Traian Băsescu cu doi ani înainte de finalizarea mandatului.
În acest context, Coaliția la putere i-a îndemnat pe români să se prezinte la urne și să voteze pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. În același timp, președintele suspendat și PDL le-au cerut românilor să boicoteze destituirea șefului statului și să nu se prezinte la urne, pe motiv că oamenii nu trebuie să legalizeze o lovitură de stat pregătită cu multă atenție de useliști.
Potrivit legii referendumului, demiterea președintelui este apro-bată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetățenilor care s-au prezentat la urne. Totuși, pentru a fi validat referendumul, la scru-tinul din 29 iulie trebuiau să se prezinte la vot jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor, lucru care nu s-a întâmplat. Mai exact, la urne au fost așteptați 18.292.514 alegători dar mulți dintre români nu au vrut să fie părtași la jocurile politice înlesnite de USL. Așa se face că, mulți au preferat să dea curs invitației de a boicota referendumul și a nu se prezenta la urne.
Pentru referendumul de ieri au fost organizate 18.548 de secții de votare, dintre care 18.242 în țară și 306 în străinătate. La nivelul județului Constanța au existat 554 de secții de votare. Dintre acestea, 34 au fost înființate ca secții suplimentare, ele fiind deschise pe litoralul Mării Negre, în locuri neașteptate, prin restaurante și hoteluri. Turiștii au fost prezenți în număr mare la vot, dar cei mai mulți dintre ei nu au mai ținut cont de cele mai elementare reguli de conduită, costumul de baie fiind principala piesă vestimentară.
Prin amenajarea unor astfel de secții, Opoziția a denunțat riscuri de fraudă încă de la început. Așa se face că, pe parcursul întregii zile de ieri au fost semnalate mai multe nereguli din partea Organizației Județene a PDL Constan-ța. Plângerile democrat-liberalilor au fost variate, de la reclamarea votului multiplu, la introducerea unor buletine de vot falsificate și introducerea în urne a mai multor buletine de vot de anumiți președinți de secții și până la anumite promisiuni făcute de unii administratori de restaurante sau hoteluri de pe litoral unde au existat secții de votare, turiștilor care dovedesc că au votat.
Amețiți de promisiunile făcute, care au constat în primirea unei mese gratuite la o terasă sau de prelungirea sejurului cu încă o zi, prezența la vot în județul Constanța a fost acceptabilă, însă nu atât de mare încât să salveze Uniunea Social Liberală, inițiatoarea referendumului.
La nivelul județului Constanța, prezența la vot înregistrată la ora 10.00 a fost de 11,74, la ora 14.00 - 25,83%, la ora 17.00 - 33,10 % iar la ora 20.00 – 46.11 %.
În ceea ce privește prezența la nivel național, prima raportare oficială a Biroului Electoral Central a făcut referire la prezența la vot de la ora 10.00. Astfel, la această oră își exprimaseră opțiunea, prin vot, 9,05 % din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale. La ora 14.00, prezența la vot a fost de 21,37 %, la ora 17.00- 26,89 %, la ora 20.00 de 37, 67 %.
Potrivit ultimelor estimări, prezența la vot la nivel național la ora 23.00, a fost de 45.92% ceea ce înseamnă că aproximativ doar șapte milioane de români au votat la referendum, astfel că pragul impus de lege nu a fost atins.
Drept urmare, referendumul nu este validat iar președintele Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni pentru a-și termina mandatul.



Comentează știrea

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Hanibal
30 iulie 2012
EPILOG

Ponta Copy-paste,Căcărău Antonescu si Costel pecistu,mari iubitori de "democratie uslistă,și-au încheiat cariera politică,lăsând in Cartea istoriei politicii românești doar niște urme murdare după ce au fost striviți de evenimente ca niște muște ce s-au drept albine.Cei trei,instrumente jalnice in mâna marilor vinovați de distrugerea țării,trebuie să dea socoteală impreună cu facțiunile pe care le reprezintă,pentru tot răul pe care l-au făcut României în graba lor de a acapara puterea printr-o lovitură dată democratiei.Nu întotdeauna majoritatea are dreptate și dreptul de a hotărâ atunci când este manipulată.Dar de data asta,majoritatea prezentă sau nu la urne,a demonstrat că nu vrea sa fie victima autorilor loviturii de stat.USL-ul trebuie sa plateasca pentru răul făcut sutelor de mii de cetățeni care nu-și mai pot plăti ratele din cauza devalorizării leului,pentru politica ostilă față de Uniunea Europeana si instituțiile acesteia,dar mai ales pentru dinamitarea institutiilor statului român,așa după cum rezultă din acordul incheiat cu sindicatul reacționar condus de sinistrul si maleficul Dogaru.Poate că membrii cinstiti din PNL vor înțelege că aventura uslistă s-a terminat și este cazul să se reabiliteze trecând acolo unde le este locul,in formatia politică de centru-dreapta,iar PSD,fără comuniștii corupți și vinovați de dezastrul țării,să devină un adevărat partid social-democrat.Același lucru,în aceeași măsură este valabil și pentru PDL,care,dacă nici de data asta nu înțelege să elimine căpușele politice care au compromis si compromit partidul,va suporta consecințe grave la alegerile parlamentare din toamnă.

Radu B
30 iulie 2012
Inca nu s-a terminat, mai sunt voturi de numarat

Fiindca Andreea Esca si toti PDL-isti plangeau Asteptam rezultatele finale, mai sunt si voturile deafara de numarat :) Daca referendumul ar fi picat, de ce erau nervosi toti PDL-istii din sediul de campanie ??? Nu mai suparati poporul cu astfel de mesaje, poporul va vota numai cum simte si nu cum dicteaza PDL sau Mass Media :))

Radu B
30 iulie 2012
Ponta Copy Paste

Doar in opinia lui Mircea Miclea si Flavius Baias finul lui Valeriu Stoica, daca puneti profesori care nu au afaceri cu statul veti constata ca Ponta Nu a plagiat. Este si normal: Daca pui 2 lupi sa judece lucrarea de licenta a ciobanescului care protejeaza un obiectiv, cei 2 lupi vor vota pentru plagiat, numai pentru a pune mana pe obiectiv :))

dorel
30 iulie 2012
referendum

Oare ati crezut vreo clipa ca voi asistatii sociali impreuna cu puscariasii corupti si usl-istii fraudulosi aveati sansa de a lua puterea? ha,ha,ha, LOOSERS !!!!!!!!!!!!! Iata o lectie pe care trebuie s-o tineti minte.

c.neagoe
30 iulie 2012
oare?

Nu pot sa cred ca atade multi "absenti" au un trecut ce tine de dosare sau de maruntisul ( care pote fi substantial) , oferit de "famiglia" pedelista. Si totusi sunt convins ca scapam de ei.Sa nu ne grabim . Dar , cata lasitate + frica de socoteli !

edy
30 iulie 2012
oricum...rusine

oricum....rusine. eu in locul lui basescu, mi-as da demisia. s-a demonstrat ca poporul nu-l vrea. din cei 50% care nu au iesit la vot, 30-40% sunt cei care nu voteaza niciodata. e demonstrat statistic...

Alin Gaina
30 iulie 2012
dorele, ce afaceri cu statul ai ???

Tu nu ai vazut-o pe Andreea Esca plangand in fata lui Cristian Tudor Popescu ??? Tu nu l-ai vazut pe Basescu rosu de furie ??? Tu nu l-ai vazut pe Cristian Diaconescu topaind de furie si pe MRU nervos ??? Toaate aceste imagini arata ca referendumul a trecut si ca Vocea Poporului are putere, este Democratie !!! Faptul ca tu ai stat pe plaja sa fumezi si sa nu votezi, ai aratat ca nu iti pasa de tara si ca iti place de Traian Basescu chiar daca marinarul este incapabil sa conduca tara plus ca isi face si vila Dante pentru a sta acolo !!!

Răspuns la: referendum
Adăugat de : dorel, 30 iulie 2012
Oare ati crezut vreo clipa ca voi asistatii sociali impreuna cu puscariasii corupti si usl-istii fraudulosi aveati sansa de a lua puterea? ha,ha,ha...
Alin Ion
30 iulie 2012
SUA si-a incheiat votarea la ora 5:00 AM ora Romaniei

deci mai vin voturi si numar de alegatori la cei 45%, deci refendumul trece !!! Vocea Poporului va fi auzita !!!

Părerologul de Constanța
30 iulie 2012
Flacăra democrației este,de fapt, lumânarea pe care Băsescu și-a ținut-o singur la piept!

Minciuna pe care prezidentul ,dezbrăcat de ultima țoală de demnitate,a fluturat-o ieri pe buzele-i uscate de matrafox, conform căreia "va merge la vot",așa ca să-și exercite dreptul său constituțional...a pus capac pe latrina pedelistă,dar nu reușește să astupe emanațiile care au facut din Constituția României și din noțiunea statului de drept, pe care le-au invocat în ultima perioadă...spuneam că au făcut din fundamentele democrației românești un moloz urât mirositor,nociv-radioactiv chiar,cu foarte puțin beton,care se fărâmițează pe zi ce trece...Încă o dată am auzit hăhăitul nerușinat al matrozului buhăit...adresat,de data acesta,celor 9 ooo ooo de români care și-au îndeplinit datoria civică față de viitorul copiilor lor...și al națiunii din care fac parte... Hăhăitul ,însoțit de chicotelile scâncietoare ale găștii de "marinari" ,care-i frecau puntea Cotroceniului piratului căpitan-șef,difuzate de televiziuni,l-au transformat,paradoxal, pe Băsescu ,într-un Geoană II disperat... : "Monica ,dragostea mea,am înfrânt...!" ... rămâne numai ca rezultatul final să mai și confirme acest lucru,ca pedeliștii să fie făcuți de râsul târgurilor românești... și "porților" europene...Oricum și orișicât,românii care au vota covârșitor împotriva Băsescului, i-au aprins lumânarea de pe piept...lumânarea care consfințește moartea clinică a tiraniei de tip nou,care,în limbajul NERUȘINATULUI MINCINOS NAȚIONAL ȘI EUROPEAN,se numește flacăra democrației... Câtă nerușinare,afișată cu neobrăzare,de hoții care urlau în gura mare,să fie auziți de la Stambul,la Viena ,Paris și Bruxelles: "SĂRIȚII,HOȚII!" ,"SĂRIȚI CĂ ĂȘTIA DAU LOVITURĂ DE STAT ! ".... Și au fost auziți,într-adevăr,iar pretenarii marinarului au impus,pe sub masă,cum era de așteptat,un 50%+1 de mai mare râsu'...Rezultatul votului celor 9 ooo ooo de români,și condițiile impuse de Europa ,mână-n mână cu o Curte Constituțională aservită...cu mult timp în urmă de un Băsescu deștept,care aștepta un asemenea referendum...fac din democrația trâmbițată atât de strident ,în ultima perioadă,un concept fals,în care majoritatea populară nu mai contează ! Cum spuneam,exprimându-mi părerea mea bicisnică,noul concept al democrației Băseștieno-democrat-liberală,în care votul a aproape 9 ooo ooo de români nu contează,va intra în analele politicii mondiale...prin partea din dos,bineînțeles...și va deveni obiect și subiect de studiu, pentru sociologi,politologi și,de ce nu,pentru părerologii populari,printre care ,fără modestie,mă bag și eu,așa,la grămadă...mai bine-zis ,în grămada celor aproape 9 ooo ooo de români...care nu contează...Fie-i tărâna... grea și somnul zbuciumat...celui și celor care au ucis democrația românească... ce-i drept ,născută înainte de termen.... Lumânarea democrației ucise,să-și sfârâie fitilul și ceara veșnic la pieptul ucigașilor ei ! Și să nu mai fie confundată cu torța...aceleiași democrații...niciodată și de nimeni !

Ultimele spasme ale Pararel-ologului
30 iulie 2012
Cine plateste 20 milioane euro ?

Cu toata frauda si panarama aia cu bikini-mazaresciano - cocainiano-prostitutionala plus intoxicarea acolitilor lui Felix-antene-voiculesti ,nu s-a reusit pacalirea oamenilor cu credinta si de bun simt.Mai avem sperante,popor necajit de "politicieni "pricajiti in interese meschine.Doamne ajuta,Romania !

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5264 secunde