Septimiu Bourceanu, candidatul PNL pentru Colegiul nr. 8:

"Reforma în sănătate trebuie gândită pentru pacienți, și nu pentru medici"

565

Articole de la același autor

Septimiu Bourceanu, candidatul PNL pentru colegiul nr. 8 la Camera deputaților, a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul în jurul căruia și-a construit această campanie electorală.
Este vorba despre intenția liberalului de a propune construirea a două spitale județene în municipiul Constanța, în cazul în care va obține mandatul de parlamentar. Bourceanu s-a arătat dispus să colaboreze atât cu autoritățile locale, cât și cu toți colegii parlamentari, indiferent de culoarea politică, astfel încât proiectul său să fie pus în aplicare. El a subliniat că proiectul nu este destinat numai constănțenilor din colegiul nr. 8, ci acoperă întregul județ și pornește de la o necesitate care se resimte în teren.
Și asta pentru că, așa cum a declarat candidatul liberal, "sănătatea nu are profesie" și "este un concept mult prea mare". Liberalul motivează construirea celor două noi unități sanitare la standarde europene menționând că această investiție pe principii liberale este mult mai rentabilă decât "să continuăm să cârpim" actuala clădire. Pentru reușita sa în demararea și derularea acestui proiect îndrăzneț și vast pentru Constanța, Bourceanu mizează pe experiența pe care a acumulat-o, în ultimii doi ani, la conducerea Sanatoriului Balnear Techirghiol. "Reforma în sănătate trebuie gândită pentru pacienți, și nu pentru medici", este de părere Septimiu Bourceanu, care susține că o instituție publică de profil poate concura cu succes oricând una privată din domeniu, dând exemplu și de această dată sanatoriul pe care îl conduce.
Bourceanu pune mare accent pe dezvoltarea domeniului sanitar cu fonduri de la bugetul local și central, dar și prin accesarea fondurilor europene destinate sănătății.
Cât despre actuala clădire în care funcționează în prezent spitalul județean, Bourceanu propune transformarea ei în centru administrativ, unde să își aibă sediile toate marile instituții din municipiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8183 secunde