Traian Igaș:

"Reorganizarea administrativ-teritorială ar trebui făcută în 2011"

1139
1
Ministrul de Interne Traian Igaș a afirmat că este necesar ca procesul de reorganizare administrativă să fie demarat anul acesta, astfel încât alegerile locale din anul 2012 să aibă loc pe noua configurație teritorială.
"Dacă discutăm de reorganizare, cred că ar trebui făcută în anul 2011, astfel încât înainte de alegerile din 2012 să intre în vigoare aceste măsuri de reorganizare și noul executiv la nivel local și județean să intre pe noua formă, începând de la alegerile locale din 2012", a declarat Igaș, înainte de începerea ședinței de ieri a Biroului Permanent Național al PDL.
Deputatul PDL Sulfina Barbu crede că finalizarea procesului înainte de alegeri este posibilă doar dacă procesul este inițiat din această toamnă. "Primele etape trebuie să aibă loc toamna aceasta: restructurarea serviciilor deconcentrate, transferul de atribuții către autoritățile locale. Dacă este posibil până la alegerile din 2012, este foarte bine", a spus Sulfina Barbu.
Tot ieri, europarlamentarul PDL Elena Băsescu a vorbit în plenul Parlamentului European despre reorganizarea administrativă a României, afirmând că aceasta este importantă prin prisma creșterii gradului de absorbție a fondurilor UE, dar va reprezenta și o "rupere ireversibilă" de conceptul de stat comunist.
"Tema reorganizării administrative este una de actualitate mai ales pentru noile state membre. Din perspectiva Parlamentului European, este importantă pentru că are două efecte majore: creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene și îmbunătățirea relațiilor comunităților locale cu autoritățile statului. Totodată înseamnă descentralizare", a spus Elena Băsescu, în ședința plenară de la Strasbourg.
Eurodeputatul PDL a explicat că acest subiect a ocupat agenda publică din România, însă, din păcate, dezbaterile au atins mai mult forma proiectului, și nu fondul. Elena Băsescu a mai afirmat că, în acest context, este important să se vorbească despre modele de organizare administrativă la nivel european.

Comentează știrea

admirator
9 august 2011
de acord,

dar depinde pe ce harta se va face reorganizarea: artificiala, "din creion", sau respectind traditiile acestui popor!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6487 secunde