Restituirea în natură a imobilelor va fi reintrodusă în legislație

208

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat referindu-se la o declarație a ministrului Finanțelor Publice despre proprietățile naționalizate, că va cere în Coaliție ca restituirea în natură a imobilelor să fie reintrodusă în legislație
Întrebat de corespondentul Mediafax, despre declarația ministrului Finanțelor Publice, Bogdan Drăgoi, potrivit căreia plata integrală exclusiv prin bani pentru proprietățile naționalizate de comuniști ar însemna un efort bugetar estimat la 70 de miliarde de lei (16 miliarde de euro), din care mai mult de jumătate ar reveni cultului romano-catolic, Kelemen a spus că va cere în Coaliție ca restituirea în natură să fie reintrodusă în legislație.
Președintele UDMR a afirmat că nu este de acord cu eliminarea din legislație a restituirii în natură a imobilelor acolo unde dosarele sunt complete și imobilele se pot restitui.
Potrivit lui Kelemen, CEDO a dat, anul trecut, o hotărâre care obligă România să găsească o soluție unitară pentru restituirea imobilelor în 18 luni, perioadă care expiră în iulie.
"România a adoptat o legislație permisivă pe care noi am susținut-o și care prevede restituirea in integrum și în natură acolo unde se poate. Aceasta a fost aplicată și multe imobile au fost restituite, dar au fost și cazuri unde nu s-a putut și foștii proprietari sau moștenitori sau cetățeni au venit cu dosare contrafăcute. Anul trecut, CEDO a dat o hotărâre care obligă România să găsească o soluție unitară pentru restituirea imobilelor în 18 luni, perioadă care expiră în iulie. Există un proiect în dezbatere publică despre care vom mai discuta în coaliție și Guvern. Nu pot fi de acord să scoatem din legislație restituirea imobilelor în natură acolo unde dosarele sunt complete și unde se pot restitui imobilele. Vom milita în coaliție ca până la sfârșitul dezbaterilor publice, restituirea în natură să fie reintrodusă, fiindcă aceste imobile pot și trebuie retrocedate și degrevezi și bugetul statului de la plata unor despăgubiri", a spus Kelemen.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7872 secunde