Revizuirea Constituției: Probele obținute în mod ilegal pot fi folosite doar când sunt în favoarea acuzatului

59
Revizuirea Constituției: Probele obținute în mod ilegal pot fi folosite doar când sunt în favoarea acuzatului - constitutiaromaniei-1391518662.jpg

Articole de la același autor

Comisia pentru revizuirea Constituției a decis, astăzi, că percheziția este dispusă de judecătorul instanței de judecată competente, în loc de instanța de judecată, așa cum era inițial, iar o probă obținută în mod ilegal poate fi folosită doar când aceasta este în favoarea celui acuzat.


La capitolul Dreptul la apărare, comisia a modificat un articol care se referă la percheziție, astfel încât aceasta este dispusă de judecătorul instanței de judecată competente și se efectuează în condițiile și în formele prevăzute de lege, forma inițială a articolului fiind "percheziția se dispune de instanța de judecată". 


Un amendament introdus la acest capitol stipulează că este interzisă folosirea unei probe obținute în mod ilegal, cu excepția cazului când aceasta este în favoarea celui acuzat. 


De asemenea, comisia a introdus în prevederile privind secretul corespondenței datele de localizare și mijloacele de comunicare electronice. 


"Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poștale, al datelor de trafic, al convorbirilor telefonice, al datelor de localizare și altor comunicări efectuate prin mijloace electronice și al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil și garantat", este articolul votat de comisie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0596 secunde