Liberala Raluca Turcan:

Rezultatele de la Bacalaureat obligă autoritățile să ia măsuri pentru susținerea învățământului

175
Rezultatele de la Bacalaureat obligă autoritățile să ia măsuri pentru susținerea învățământului - ralucaturcan-1499352353.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat, ieri, că liberalii propun cinci soluții pentru ca autoritățile să ia măsuri urgente pentru susținerea învățământului.

"Rezultatele la examenul de Bacalaureat confirmă că sunt și copii de excepție, dar anul acesta s-au mai adăugat peste 70.000 de tineri la cei peste 800.000 de absolvenți de liceu fără diplomă, iar aceste rezultate obligă autoritățile să ia măsuri urgente pentru susținerea învățământului.

Este regretabil că acest examen a devenit, în ultimii ani, un instrument prin care se trimit tinerii în șomaj, fără calificări, fără competențe practice, fără certificate și fără șanse de a se integra pe piața muncii sau a formării profesionale", a spus Raluca Turcan.

În acest context, ea a anunțat că PNL propune cinci soluții și solicită sprijinul tuturor autorităților pentru implementarea lor în cel mult un an.

Astfel, liberalii propun introducerea Bacalaureatului diferențiat: cel tehnologic, care să le asigure absolvenților, pe de-o parte, traseul spre universități tehnice și, pe de altă parte, un loc pe piața economică și Bacalaureatul teoretic care ar trebui să le permită tinerilor să acceadă în orice formă de învățământ superior. În plus, pentru cei care doresc doar o meserie, PNL propune să existe posibilitatea unei calificări, care să certifice că ei sunt pregătiți să intre pe piața muncii.

În al doilea rând, liberalii cer alocarea de fonduri către Ministerul Educației pentru investiții în infrastructura școlară și în pregătirea profesorilor. Masteratul Didactic și investiția în maiștri și echipamente pentru laboratoarele din școlile tehnologice sau teoretice este esențială pentru transmiterea de cunoștințe la zi.

Punerea în aplicare a programului "A doua șansă" și atragerea de fonduri europene pentru programe de formare a absolvenților de gimnaziu sau liceu care nu au obținut nicio diplomă sau certificare profesională este cea de-a treia măsură propusă de PNL.

Liberalii mai cer șanse egale pentru absolvenții de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat la studii universitare de calitate în țară și dublarea numărului de burse pentru învățământul profesional și deduceri fiscale reale pentru companiile care vor să investească în programe de formare profesională. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6245 secunde