"Rog USL să respecte măcar în al 12-lea ceas legile și Constituția"

881
9

Articole de la același autor

Președintele PDL, Vasile Blaga, a făcut apel la USL să respecte, în al 12-lea ceas, legile și Constituția, în ceea ce privește recunoașterea rezultatelor referendumului din 29 iulie și a calificat drept puerile argumentele în baza cărora PSD și PNL ar urma să sesizeze Curtea Constituțională, și anume boicotarea scrutinului și numărul celor înscriși pe listele de alegători.

"Rog USL să înțeleagă măcar în ceasul al 12-lea voința și să respecte legile și Constituția. Pot să văd că liderii USL, domnul Ponta și domnul Antonescu, sunt într-o mare dificultate și că unii foarte apropiați lor din propriile partide fac cele mai năs-trușnice declarații de ce ar trebui luat în considerare de Curtea Constituțională, vorbesc de cetățeni români. Un singur lucru trebuie luat cu adevărat în seamă: voința poporului", a declarat președintele PDL, înainte de șe-dința BPN a partidului. Potrivit lui Blaga, datele actualului recensământ vor fi validate în trimestrul III din 2013.

"Datele actualului recen-sământ vor fi validate, conform calendarului, în 20 sep-tembrie, trimestrul III din 2013, și la recensământ, dacă nu au aflat, este vorba de cetățeni români cu domiciliu stabil în România. În condiții corecte, ministrul de Interne a transmis BEC și Curții Constituționale numărul de alegători români înscriși în liste", a precizat Vasile Blaga. Totodată, el a susținut că argumentul privind boicotarea referendumului de către PDL în baza căruia USL va sesiza CCR este pueril. 

Comentează știrea

gina
1 august 2012
d-l Blaga e patetic

E jenant sa faca apel la respectarea Constitutiei ,tocmai cel ce a fost partas prin votul sau ,la incalcari f grave ale legilor tarii prin asumari de raspunderi .Curtea Constitutionala va trebui sa tina cont de VOINTA POPORULUI . ,adica a celor ce s-au prezentat la vot si care prin vointa proprie au fost de acord cu demiterea lui Basescu .In ceea ce priveste listele de vot ,se pare ca d-lui Blaga nu ii displace ca acestea au devenit pomelnice electorale , daca il avantajaza . Mortii cuminti si tacuti le-au deservit interesele de atatea ori ,ba primarilor (pt ca au primit bani de la buget in functie de nr cetatenilor ) ,dar si pt partidele politice prin numirea a cat mai multi senatori si deputati tot in functie de nr populatiei . D-l Blaga e f suparat pe viata ,pe oamenii morti sau vii ca i-au zadarnicit interesele . Poate sa tipe cat vrea ,sunt convinsa ca aceasta Curte Constitutionala NU va putea sa ignore adevarul si nu va putea sa nu valideze acest referendum perfect legitim .Toti ochii europenilor sunt atintiti asupra noastra ,deja presa straina si-a schimbat parerea despre asa zisa lovitura de stat si Curtea nu poate gafa ,doar de dragul lui Blaga Nu mai vorbesc de ochii romanilor votanti ,care nu sunt putini dar si a nevotantilor ,care nu il agreaza pe Basescu si nu sunt de acord ca acesta sa-i considere simpatizantii lui Deci mai degraba cred ca magistratii vor pasa sarcina Parlamentului ,scapand in acest fel de decizia grea la care Curtea va fi supusa Dar pana atunci trebuie sa asteptam cu rabdare desfasurarea evenimentelor

admirator
1 august 2012
pai daca ar respecta legile

(sau promisiunile; si publice) nu ar mai fi USL.... Asta e emblema lor: ei sunt deasupra legilor! Ar trebui sa ne gandim la o posibilitate de a sanctiona astfel de comportamente....

...
1 august 2012
88% din români îl urăsc pe basescu. Ce nu vă este clar javre portocalii???

e greu când pierzi ciolanul!!! PDL împreună cu matrozul au ajuns la 10% încredere. E mult și atât, vor ajunge la groapa de gunoi a istoriei pt genocidul împotriva tării!!!

Mitica
1 august 2012
U.S.L.ul asta......

La inceput au acceptat nr. de alegatori. Cand au vazut ca nu le-a iesit , au inceput..... stiti ca nr. nu e ala, referedumul din 2011 e altul....s.a. Datele referendumului din 2011, se publica oficial in 2013 (conform normelor CE). Ei sunt invatati sa schimbe regulile in timpul jocului. A se vedea ce a facut ex-ministrul POP cu predicativa/subiectiva, promotia gimnaziala 2012 fiind cunoscuta PPPP (promotia pomanagiilor popisti predicativisti).

ath
1 august 2012
Genocidul lui Antonescu

Ati inteles gresit.Nu ma refer la genocidul provocat de maresalul Antonescu,ma refer la genocidul inventat de caporalii lui Crin Antonescu.Din cate stiu eu, Hitler a exterminat prin metode "speciale" cam 5.1 milioane de evrei.Probabil ca cifra se refera la toata perioada de la venirea lui la putere din 1933 si pana in 1945.Deci,in 12 ani au disparut 5.1 milioane de evrei( in medie au fost cam 400 de morti pe an). La moartea lui,in anul 1989 Ceausescu a lasat in tara 22 milioane de cetateni. Genocidul naibii ! In 22 de ani au disparut 3 milioane.Este adevarat, a fost un genocid mai mic,a fost un mini-genocid sau un holocaust de placere.Eu spun ca a fost "cel mai fashion" genocid din toata istoria civilizatiei umane.Din prostie in alta prostie.USL si-a bagat singur capul in alt rahat. Unde au disparut 3 milioane de romani si mai ales de ce au disparut ? Trei milioane inseamna populatia a 4 judete de marimea jud. Constanta.Si uite asa am ajuns la Paradoxul lui Tariceanu: cand economia Romaniei duduie si bunastarea romanilor a dat in clocot,tara pierde trei milioane de cetateni

Vali
1 august 2012
Concesie

O fi si Base bun la ceva dar in nici un caz sa mai fie presedinte, nici macar de asociatie locativa.Undeva in haul mintii lui si el stie asta...Romania are sute de mii de oameni care ar fi buni pentru aceasta importanta pozitie,asa ca e de unde sa alegem!

portocala mecanica
1 august 2012
ofticatii

Sa ai de partea tot ce inseamna putere in Romania si sa nu fii in stare sa-l demiti pe Basescu inseamna ca esti prost si nu meriti sa conduci Romania! Neacceptarea referendumului inseamna criza economica ptr Romania si dosare penale ptr USL-isti. Ce ar fi de ales?

Răspuns la: d-l Blaga e patetic
Adăugat de : gina, 1 august 2012
E jenant sa faca apel la respectarea Constitutiei ,tocmai cel ce a fost partas prin votul sau ,la incalcari f grave ale legilor tarii prin asumari...
Bojidar
6 august 2012
Patetic dar servil docil si obedient.

Asa cum ne-am obisnuit articolele din mass media, in marea majoritate, sunt subiective, iar pericolul vine de la Voiculescu si Ghita (televiziuni care ancheteaza abuzuri de genul vila Dante nu este a mea (Basescu), eu numai o folosesc in mod exclusiv, scandalul ARLO, energie electrica pt. P.D.Lasi). Noroc cu U.E. si Angela Merkel care o sa verifice listele electorale permanente din România în 2686 comune și 265 de orașe, o sa mareasca natalitatea si o sa scada mortalitatea din Romania . Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in care se prevede modul cum se intocmesc si actualizeaza "Listele electorale permanente" nu confera nicio atributie parchetelor. Deci ofiterul sub acoperire Kovesi - procuror g-ral I.C.C.J. a comis un abuz in serviciu impreuna cu subordonatii. Dar apologetii regimului Basescu sunt disperati sa nu-si piarda functiile dar mai ales privilegiile. In acest sens folosind metode securite mint, ameninta, intimideaza, calomniaza, dezinformeaza, s.a.m.d. poate o sa scape de "lovitura de stat" data de popor, adica de peste 7,5 milioane de alegatori. Regimul securisto- bolsevic a lui Basescu a ajuns o rusine internationala care ne va aduce in pragul razboiului civil, cu ajutorul mass mediei servile si obediente. P.S. Multe raspunsuri (dosare santaj) sunt in camera de la Cotroceni sigilata in mod abuziv de Basescu. Doar este domeniul public, iar statul sunt eu (Basescu). "Statul sunt eu" sunt cuvintele lui Ludovic al XIV-lea spuse in Parlamentul francez in anul 1655.

Pampulov
7 august 2012
Hot. C.C. nr. 3/2003

JUSTITIE = ADEVAR. VIII - MORTII = MINUS in ultimii 20 de ani in Romania. 1. Cifra de 18.308.612 alegători înscriși pe Listele electorale permanente, sustinuta de Ioan Rus, este cifra viilor și morților cu drept de vot, inclusiv Elodia si Pacepa. 2) Cifra de 16.527.971 de alegători are la baza comunicatul, Institutului Național de Statistică, că după recensămîntul populației și locuințelor din anul 2011, s-a stabilit că populația totală a României a fost de 20.254.866 de locuitori, din care 18,4% sînt minori, adică 3.726.895 de persoane. 3) Cifra de 17.842.103 de alegători, a fost precizata în scris, în Hot. C. C. nr. 3/2003, Mon. Of. nr. 758/2003. De atunci, populația României a scăzut dramatic, ca urmare a "Sa traiti bine". Acum, C. C. poate să uite de această cifră și să raporteze numărul votanților la referendumul din 29 iulie 2012 la viii și morții comunicați de ex-ministrul Rus ca fiind înscriși pe listele electorale? Cvorumul de prezență impus de C. C. basista a condus la încălcarea flagrantă a recomandărilor Comisiei de la Veneția, anume că "NU se recomandă următoarele: un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare...". Ce vină au cei aproape 8,5 milioane de alegători care s-au prezentat la referendum și de ce numărul lor să fie raportat la numărul celor înscriși în listele false, la care face trimitere ex-ministrul Ioan Rus? Daca Curtea Constitutionala incalca prevederile din Lege, in care se prevede modul cum se intocmesc si actualizeaza "Listele electorale permanente" ar trebui dizolvata de urgenta. Ex-ministru Rus nu este naiv, a facut si face joc dublu.

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 August 2012
Stire din Politică-Administrație : Cum a încălcat legea Crin Antonescu
Miercuri, 01 August 2012
Stire din Politică-Administrație : "CCR să decidă. Eu nu am emoții"
Pagina a fost generata in 1.993 secunde