România a semnat acordul de mic trafic la frontieră cu Ucraina

78
România a semnat acordul de mic trafic la frontieră cu Ucraina - biglso1868-1412267273.jpg

Articole recomandate

Premierul Victor Ponta, și omologul său ucrainean, Arsenie Iațeniuk, au semnat, joi, la Kiev, un acord privind micul trafic la frontiera dintre cele două țări, relatează Mediafax.
Cu acest prilej, Ponta a înmânat părții ucrainiene un document prin care autoritățile de la București solicită deschiderea unui consulat. Solicitarea este ca acest consulat să fie deschis în regiunea ucraineană Transcarpatia, în localitatea Solotvino.
De partea cealaltă, și Ucraina intenționează să deschidă un consulat în Sighetul Marmației.
"Este încă un pas pentru liberalizarea regimului vizelor. În ceea ce privește acest acord, 500.000 de cetățeni ai Ucrainei pot să viziteze România fără viză", a spus Iațeniuk, despre acordul bilateral.
Premierul Ponta a precizat că România susține ridicarea cât mai curând a vizelor pentru Ucraina, o țară pe care o consideră nu numai vecină, ci și prietenă.
"Dacă cineva mă întreba până azi care sunt relațiile dintre România și Ucraina, îi spuneam: <>. De azi, suntem și prieteni, nu doar vecini", a spus Ponta.
Referitor la acordul semnat, Ponta a apreciat că aproape două milioane de cetățeni ai celor două state pot beneficia de facilitatea oferită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1784 secunde