Concurs România ar putea fi avertizată pentru deficitul bugetar

230

Articole recomandate

Comisia Europeană urmează să adopte un avertisment privind deficitul bugetar al României, care se îndepărtează de la obiectivul pe termen mediu de 0,9% din PIB, au declarat surse convergente de la București și Bruxelles.
"Comisarul Almunia a declarat în aprilie, când au fost publicate previziunile economice de primăvară, că va face o analiză atentă asupra fiecărei țări al cărei deficit bugetar se apropie de 3%. Iar miercuri va avea loc această evaluare", a declarat Amelia Torres, purtătoarea de cuvânt a comisarului pentru afaceri economice și monetare, Joaquin Almunia. Ea nu a putut confirma că România va avea parte de un avertisment, decizia urmând a fi votată în Colegiul Comisarilor.
Politica bugetară expansionistă a guvernului de la București a fost tema unei serii de atenționări din partea Comisiei Europene, dar și a altor organisme internaționale, precum FMI, iar avertismentul de astăzi va sublinia, explicit, că viziunea bugetară trebuie să se schimbe, au declarat surse din ministerul de Finanțe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0121 secunde