Dacă proiectul de lege va fi susținut

Românii ar putea primi, din nou, tichete de vacanță

273
Românii ar putea primi, din nou, tichete de vacanță - vacantapozepublimediashutterstoc-1352753234.jpg
Tichetele de vacanță, eliminate în 2010, ar putea fi reintroduse de anul viitor, iar instituțiile și companiile de stat obligate să le acorde, în cuantum de 3.600 de lei pe angajat, măsură susținută de MDRT și aflată în prezent în analiza comisiilor parlamentare.

Amintim că tichetele de vacanță au fost introduse în 2009, prin ordonanță de urgență, pentru angajații din sectorul public și privat, decizia de acordare fiind la latitudinea angajatorului, în funcție de bugetul disponibil. Tichetele aveau valori nominale de 10, 20, 30, 40 și 50 lei. Ulterior, însă, în contextul crizei economice, prin legea bugetului pe 2010, instituțiilor publice li s-a interzis să mai acorde angajaților atât tichete cadou și de masă, cât și tichete de vacanță. Interdicția a fost prelungită succesiv pentru următorii doi ani. În prezent, ordonanța de urgență din 2009 prin care tichetele de vacanță au fost introduse se află în dezbaterea comisiei parlamentare din Camera Deputaților. Reprezentanții MDRT doresc să depună mai multe amendamente. Pentru ca bugetarii să primească din nou aceste tichete, este necesar ca amendamentele să fie introduse în proiectul de lege, aprobate în plenul Parlamentului și promulgate de președinte. 

"Avem amendamente la ordonanța privind tichetele de vacanță, care în momentul de față se află în dezbatere la comisia de specialitate din Camera Deputaților. După discuțiile avute cu patronatele, asociațiile hoteliere și agențiile de turism, venim cu amendamente care să genereze o funcționalitate a acestor tichete de vacanță și sperăm să vitalizeze circulația turistică în România", a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat în MDRT. 

Bărhălescu a spus că propunerea este acceptată de Ministerul Finanțelor "de principiu". 

"Sunt aspecte care trebuie analizate, legate de deductibilitatea acestor sume sau de neplata unor contribuții aferente sumelor pe care le oferă angajatorul. Este în aceeași măsură importantă din punct de vedere al patronatelor eliminarea din lege a comisionului care plafona agențiile de turism. Un alt punct introdus este ca toți bugetarii să beneficieze de tichete de vacanță pe care să le folosească în România și, în acest fel, să stimulăm consumul de turism intern, în loc ca românii să meargă în străinătate cu banii de vacanță", a afirmat secretarul de stat. 

Bărhălescu a adăugat că propunerea MDRT va ajunge în Parlament în perioada imediat următoare, iar legea să fie aprobată în acest an și aplicată de la începutul anului viitor. Astfel, o persoană va putea beneficia de tichete de vacanță în sumă maximă de 3.600 de lei, respectiv trei salarii medii pe economie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Actual : Muntenegrenii sunt chemați la vot
Pagina a fost generata in 0.4219 secunde