Ajutorul acordat veteranilor de război ar putea fi majorat

295
Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind stabilirea cuantumului ajutorului anual cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat.


Potrivit inițiatorilor, proiectul de act normativ prevede că aceste categorii de persoane vor beneficia de un ajutor anual în cuantum de 260 lei / persoană, față de 200 de lei cât primesc în prezent, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice. 

În nota de fundamentare care însoțește documentul se arată că ajutorul anual are drept scop susținerea acestor persoane și acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice. De ajutorul anual vor beneficia 36.836 persoane, din care 34.975 persoane plătite de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, 957 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale, 902 persoane plătite de Ministerul Administrației și Internelor și două persoane plătite de Serviciul Român de Informații. 

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publi-că până la data de 18 noiembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5288 secunde