Programe electorale

Romulus Mincă - "O administrație transparentă"

605
Candidatul independent Romulus Mincă intră în cursa pentru Primăria Constanța cu o platformă program bazată pe promovarea unei administrații transparente.
Mincă propune astfel ca asigurarea transparenței în administrația publică locală să se facă prin înființarea unei comisii de observatori aleși dintre cetățenii cu drept de vot care să supravegheze toate licitațiile organizate de Primărie. Candidatul independent la fotoliul de primar al Constanței propune, de asemenea, organizarea unui referendum la jumătatea mandatului, privind menținerea în funcție a edilului, publicarea tuturor contractelor de achiziții publice precum și a bugetului de venituri și cheltuieli detaliat, pe site-ul Primăriei și accesul ușor la orice informație de interes public.
La capitolul taxe și impozite, candidatul promite reducerea cuantumului tuturor taxelor și impozitelor, precum și eliminarea taxelor a căror existență nu se justifică.
Un alt capitol din programul electoral al lui Mincă se referă la infrastructura municipiului. La acest capitol sunt prevăzute construirea în municipiul Constanta și în stațiunea Mamaia de parcări supraetajate și subterane, mărirea numărului de locuri de parcare și realizarea unui sistem de autotaxare în toate parcările din municipiul Constanța, construirea unor parcări modulare subterane și amenajarea deasupra acestora a unor spații verzi, în cartierele constănțene, interzicerea imediată a edificării de construcții pe suprafețele de teren destinate spațiilor verzi, reabilitarea tuturor trotuarelor, îmbunătățirea condițiilor de transport public prin înnoirea parcului auto, dezvoltarea pe orizontală a municipiului Constanta prin amenajarea de noi cartiere de blocuri care să includă centre comerciale, școli și grădinițe, terenuri de sport, policlinici, parcuri, parcări auto, drumuri de acces, etc. toate acestea în concordanță cu normele europene.
Protecția socială este cel de-al patrulea punct în platforma - program a candidatului independent Romulus Mincă. Mincă promite asigurarea transportului gratuit tuturor pensionarilor indiferent de venituri, închirierea cu drept ulterior de cumpărare la prețuri scăzute a unor locuințe sociale în blocuri noi construite prin parteneriat public - privat pentru persoanele care nu au posibilități materiale, îmbunătățirea programelor de acordare a ajutoarelor sociale pentru pensionari, prin emiterea de tichete de masă și contractarea prin licitație a magazinelor de desfacere în vederea achiziționării produselor alimentare, construirea unui azil de bătrâni.
La capitolul sănătate și mediu, printre obiective se numără eliminarea monopolului în domeniul colectării deșeurilor menajere al întreținerii și amenajării spațiilor verzi și organizarea de licitații internaționale, amenajarea de spații verzi la standarde europene.
Dezvoltarea economică a municipiului Constanța presupune, în opinia candidatului independent Romulus Mincă asigurarea cadrului necesar atragerii investițiilor străine și stimularea investițiilor autohtone prin crearea unui mediu de afaceri sănătos în municipiul Constanța.
Mincă promite și proiecte în domeniul educație, cultură și religie: continuarea procesului de dotare și modernizare a sălilor de curs precum și îmbunătățirea condițiilor igienico - sanitare din unitățile de învățământ, construirea de noi grădinițe la standarde europene, realizarea de proiecte cu finanțare europeană privind refacerea zonei peninsulare în vederea redării circuitului turistic și a reabilitării istorice a acesteia, preluarea în administrarea Primăriei a tuturor instituțiilor de cultură în vederea îmbunătățirii actului cultural necesar comunității constănțene.
Sport și divertisment este un alt capitol din platforma program a lui Mincă și prevede amenajarea de terenuri de sport în cartiere, construirea unui complex sportiv care să includă un bazin de înot olimpic și reabilitarea celor existente, amenajarea unui parc de distracții pentru copii inspirat din povestirile Harry Potter, amenajarea la periferia municipiului Constanța a unei grădini zoologice, dar și a unei grădini botanice la standarde europene, organizarea în zona peninsulară a unor reprezentații artistice în aer liber având ca tematică perioadă antică a Tomisului.
În ceea ce privește siguranța cetățeanului Mincă promite înființarea poliției comunitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7978 secunde