S-a încheiat reabilitarea străzilor din Techirghiol

545
În cursul zilei de ieri, primăria localității Techirghiol a găzduit conferința finală a proiectului privind reabilitarea și modernizarea străzilor din stațiune.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 2 privind îmbunătățirea infrastructurii de transport local și regional, iar valoarea totală a investiției se cifrează la aproximativ 14 milioane de lei. Din această sumă, 9.512.462 de lei reprezintă fonduri europene, 1.242.688 este contribuția statului, iar restul de 3.135.339 de lei au fost alocați de către Consiliul Județean Constanța.

Prin această inițiativă, au fost reabilitați 3,8 kilometri de drumuri, 3,8 kilometri de rețea de apă și 3,8 kilometri de canalizare și amplasată o stație de pompare. De asemenea, au fost utilizate 54.000 de tone de piatră, 11.200 de tone de asfalt și 24 de kilometri de borduri.

Arterele ce au beneficiat de reabilitare sunt strada Traian, strada Ovidiu și Bulevardul Dr. V. Climescu. Prin această inițiativă, au fost reabilitate 20 de alei și căi de acces către obiectivele culturale și edilitare și au fost conectate la rețeaua de apă și canalizare 200 de gospodării.

Durata de implementare a proiectului a fost de 22 luni, iar lucrările propriu-zise, executate de către RAJDP Constanța, au început anul trecut, la sfârșitul lunii august.

"Este poate primul caz în care pot spune că lucrările au fost realizate fără a avea vreun fel de obiecție. Deși au fost anumite probleme la început, când a fost depus acest proiect, din cauza faptului că s-a decis ca din cele șapte milioane de euro să primim doar trei, pot spune că sunt foarte mulțumit de rezultat. Îmi cer scuze față de turiști și de locuitorii orașului pe care i-am deranjat cu executarea lucrărilor, dar, cel puțin cinci ani de acum încolo, stațiunea Techirghiol va avea o tramă stradală cum probabil nu a avut niciodată. Circulația va fi mult mai fluidă, pompierii se vor putea branșa mai repede în cazul unor incendii, au fost eliminate toate impedimentele pe care vechea infrastructură le crea. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, care a fost un cadou pentru administrația locală din Techirghiol", a declarat primarul Adrian Stan.

Conferința s-a încheiat cu o slujbă religioasă, desfășurată în fața Primăriei Techirghiol, și cu tăierea panglicii de inaugurare a obiectivului. Ulterior, participanții au ciocnit un pahar de șampanie și au luat la pas străzile reabilitate pentru a vedea cu ochii lor modul în care au fost executate lucrările.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde