S-a lansat Uniunea Ecologistă

221
La București, s-a lansat Uniunea Ecologistă, o structură civico-politică ce își propune să caute cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor economice, sociale și de protejare a mediului. Printre inițiatorii proiectului se regăsesc reprezentanți de vârf ai lumii academice, culturale, artistice, dar și din mediul de afaceri.

Obiectivul declarat al Uniunii este să reunească punctele de vedere ale societății civile pe temele de interes general.

Co-președintele Marian Pană explică orientarea noii formațiuni: "Avem nevoie ca și societatea civilă să se manifeste. Poziția noastră în ceea ce privește Roșia Montană va fi poziția societății civile, la fel și poziția noastră în ceea ce privește șisturile bituminoase și mult discutatele probleme de acolo".

Deși nu se vrea o construcție politică, Uniunea Ecologistă va avea și o componentă politică, după cum spune celălalt co-președinte, Mircea Coșea: "Este un partid care face parte din această uniune pe care noi am creat-o, Partidul Uniunea Ecologistă Română, care va fi cel care va reprezenta ideea de ecologism în alegerile care vor avea loc. Toate astea ne-au determinat să oferim o alternativă politică. Ecologia nu înseamnă numai plantarea de pomi, înseamnă o acțiune plecată de jos, de la individ, de apărare a patrimoniului acestei țări".

În cadrul evenimentului a fost lansat și un manifest ecologist, precum și Pactul Ecologist pentru România. Din grupul de inițiativă fac parte reprezentanți ai lumii academice, precum Răzvan Theodorescu, dar și oameni de afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2169 secunde