Scandal cu poliție pe izmenele armatei, la Băneasa

782
De câteva zile s-a început distribuirea de echipamente militare de tip vechi către nevoiașii din Capitală și comunele sărace din țară. Această inițiativă aparține Ministerului Apărării Naționale, care încearcă să găsească utilitate unor obiecte de vestimentație militară ce stăteau de ceva vreme fără folosință. Pachetele includ pantaloni, cămăși, mantale de ploaie, izmene, curele, centuri și ghiozdane. Camioane cu astfel de echipamente au ajuns și în orașul Băneasa (județul Constanța), unde, potrivit declarațiilor primarului Gelu Iordache, "oamenii nu au știut să reacționeze cum trebuie". Inițiativa edilului de a împărți, în mod egal, pachetele a însemnat un eșec din cauza faptului că mulți dintre locuitorii orașului, majoritatea de etnie rromă, au luat cu asalt sediul Casei de Cultură unde se împărțeau produsele. Primarul i-a chemat pe oameni, în primă instanță, pentru a ajuta la descărcarea pachetelor, dar nu s-a prezentat nimeni. "Am văzut că nu vine nimeni să ajute, am dat de știre că dacă ajută cu descărcarea le voi da lor primii pachete. După ce au descărcat, au intrat buluc în sediul Casei de Cultură și au făcut scandal".
Potrivit declarațiilor primarului, persoanele aflate la fața locului au început să fure, să se certe între ele și să ia mai multe obiecte de cât era normal, provocând un haos general. Primarul a încercat să soluționeze problema cu ajutorul colegilor, dar a fost nevoit, în ultimă instanță, să apeleze la ajutorul poliției. "Avem în Băneasa un cartier întreg de țigani. Ăștia au venit și au făcut scandal, se certau întrei ei, luau câte 20 de obiecte, parcă nu le mai ajungea. A trebuit să apelez la poliție". Iordache declară că nu înțelege de ce oamenii s-au comportat așa în condițiile în care "sunt 3.000 de pachete, iar în Băneasa sunt 5.000 de oameni cu tot cu femei și bătrâni".

"Nu mai fac nimic, n-am pentru cine!"
Primarul declară că urmările unui astfel de eveniment îl descurajează să mai organizeze acțiuni pentru locuitorii din oraș.
"Nu cred că o să mai fac nimic pentru ei, nu ai cu cine să discuți. Nu știu să fie civili-zați, așa se întâmplă când vrei să faci un bine. Am depus cererea din noiembrie și chiar m-am bucurat când a fost aprobată pe 10 ianuarie. Nu credeam că o se comporte așa."
În ceea ce privește obiectele de vestimentație rămase, Gelu Iordache declară că va relua activitatea de împărțire de la jumătatea săptămânii viitoare, după ce se va face evidența. El va încerca să le împartă organizat, pe sate, în funcție de numărul persoanelor care au nevoie de ajutor. El regretă că nu a procedat astfel de la început și ca s-a bazat pe bunul simț al unor oameni cu care "nu ai ce să discuți".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6455 secunde