Scandal în Consiliul Local Mihail Kogălniceanu

1074
5
Scandal în Consiliul Local Mihail Kogălniceanu - ancutabelu5-1348600707.jpg
Consiliul Local Mihail Kogălniceanu s-a reunit, luni, în ședință pentru a discuta și vota 23 de proiecte aflate pe ordinea de zi și alte trei plasate pe ordinea suplimentară. 


Conform deciziei primarului Ancuța Belu, care consideră că transparența trebuie să fie una dintre principalele calități ale unei administrații locale, ședința s-a desfășurat cu participarea oa-menilor din comună. Evenimentul nu a fost lipsit de scandal. Astfel, oamenii din sală s-au luat la ceartă cu unii dintre consilieri (printre care și fostul primar Valer Iosif Mureșan), pe care nu s-au ferit să-i înjure și să-i acuze că nu vor binele localității. 
Deși proiectele aflate pe ordinea de zi vizau inițiative importante ce ar fi trebuit să ajute categoriile sociale vulnerabile din oraș și să ofere un sprijin elevilor și studenților în activitatea pe care aceștia o desfășoară, cei șapte consilieri PSD și unul PP-DD au votat împotriva mai multor inițiative sau au preferat să se abțină. 
"Au fost proiecte respinse doar de ei, însă au trecut, pentru că noi avem majoritate. Sunt 17 consilieri, ei sunt opt, iar noi nouă (n.r. - șapte de la PNL, un consilier PP-DD și un consilier PDL). Nu au vrut să voteze pentru rectificarea bugetului, nici pentru subvenționarea cu 50% a abonamentelor pentru transportul în comun al elevilor și studenților. Acest proiect a fost retras, ulterior, de pe ordinea de zi, pentru a se aduce anumite completări la condițiile pe care copiii trebuie să le îndeplinească. Problema a fost alta. Au fost foarte multe interpelări. La noi, ședințele sunt publice, pentru că așa ne-am dorit, ca locuitorii comunei să știe exact ce se întâmplă. Oamenii au văzut că o parte dintre consilieri, în frunte cu fostul primar, nu au dorit să voteze pentru proiectele de impor-tanță. Existau în sală persoane care aveau probleme cu anumite terenuri și aveau penalități din cauza unor contracte de conce-siune. Fostul primar știe exact despre ce e vorba, pentru că sunt contracte din perioada 2005 - 2012. Este clar că s-au opus din rea voință. Unii dintre ei aveau penalități de 500 de milioane de lei (vechi-n.r.). De fapt, majoritatea celor aflați în această situație trebuie să plătească între 100 și 500 de milioane. Am făcut anchete sociale și am văzut care este situ-ația fiecăruia, sunt oameni amărâți, care nu au de unde să scoată acești bani. Vrem să îi ajutăm să scape de datorii", a explicat Ancuța Belu cu privire la cele întâmplate. 
Ancuța Belu a mai adăugat că va continua să promoveze proiecte menite să crească nivelul de trai al oamenilor din Mihail Kogălniceanu. De asemenea, primarul a precizat că i se pare normal ca ședințele să se desfășoare cu participarea localnicilor, pentru că aceștia sunt direct afectați de orice decizie luată la nivelul Consiliului Local.


Comentează știrea

vasile
26 septembrie 2012
retardati

Da prosti mai sinteti nici nu stiti ce scrieti. Iusein Visel nu a fost NICIODATA primar la kogalniceanu, nici nu exista cineva cu numele asta in consiliu la noi.

cetatean
26 septembrie 2012
Felicitari primarului!

Nu locuiesc in Mihail Kogalniceanu, insa initiativa d-nei Belu de a face publice sedintele CL mi se pare foarte buna! Mult succes!

doru
22 noiembrie 2013
ha

poi normal ca dna primar vrea sa i scape de plata taxelor pe locuitorii din kog...munai ciobanii ei au amenzi ptr scandaluri si de ce sa le ma PLATEASCA...DOAR AU COTIZAT IN CAMPANIE ....o hoata si o parsiva cum rar am intalnit

traian
22 noiembrie 2013
execrabil

daca si au luat terenuti sa plateasca frate taxe...ca s au patut ca faca manevre .toti au cumparat sa vanda...au crezut ca se imbogatesc.toti machidoni jegosi au luat.si acum sa plateasca vere nu sa i scuteasca....UN PRIMAR DE TOATA JENA.depasita de situatie .numai pomeni sa faca.nimic concret.LASA NE SORO.DUTE SI INCHEAGA BRANZA LA PRETENU PUFTA....CIOBANCA DE DOI LEI

sorin
22 noiembrie 2013
buna

cam buna de p...a...primarita asta.si cica ii cam place...oare pufta ia dat la m...e?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3696 secunde