SCANDAL în Guvern: Ungureanu i-a cerut DEMISIA șefului ANRE, apoi l-a iertat

256
SCANDAL în Guvern: Ungureanu i-a cerut DEMISIA șefului ANRE, apoi l-a iertat - ungureanu52300400-1331899276.jpg

Articole recomandate

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut lui Dan Iulius Plaveti demisia de la conducerea ANRE, pentru întârzierea cu care a prezentat Guvernului legea privind energia și calendarul de liberalizare a prețurilor, dar l-a iertat după ce acesta i-a explicat că a trebuit să poarte noi negocieri cu UE.
Demisia i-a fost cerută la începutul ședinței de vineri a Guvernului, dedicată problemei sectorului energetic, au declarat agenției Mediafax surse oficiale.

"Au fost probleme de calendar, iar șeful Guvernului a întrebat cine este responsabil, Plaveti asulându-și întârzierile. Premierul i-a spus că este nemulțumit de întârzierea cu care a prezentat Guvernului proiectul de lege privind sectorul energetic și calendarul de liberalizare a prețurilor reglementate și că nu este posibil să aștepte ultima zi înaintea declanșării de către Comisia Europeană a procedurii de infringement la adresa României. El i-a spus că, în aceste condiții, ar trebui să demisioneze de la conducerea ANRE", au relatat sursele citate.

Potrivit acestora, Plaveti i-a spus premierului că, dacă aceasta este concluzia sa și a Guvernului, demisionează de la conducerea ANRE, dar că dorește mai întâi să prezinte exact situația elaborării acestui proiect de lege. Șeful ANRE a explicat astfel că legea ar fi trebuit aprobată în mod normal până la 11 martie 2011, dar că a fost necesar să fie purtate noi discuții cu oficialii CE, care nu au agreat forma proiectului de la acel moment și au cerut îmbunătățirea documentului.

Plaveti a arătat astfel că negocieri importante au avut loc chiar în ultimele luni, ceea ce a generat întârzieri în finalizarea proiectului de lege.
"În urma acestor explicații, s-a ajuns la concluzia că nu este vina conducerii ANRE pentru întârziere, iar premierul a renunțat la cererea de demisie. Practic, concluzia a fost că întârzierile au fost reglate și nu au afectat activitatea ANRE", au mai arătat sursele.

Proiectul de lege privind energia electrică și organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei a fost aprobat, vineri, de Guvern și transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 16 Martie 2012
Stire din Politică-Administrație : Becali s-a aliat cu Vadim
Pagina a fost generata in 1.5589 secunde