Scandal Monstru la Curtea Constituțională

237
Scandal Monstru la Curtea Constituțională - 239409onstitutionale-1345665352.jpg
Judecătoarea CC Aspazia Cojocaru a declarat, ieri, că îl va da în judecată pe colegul său Ion Predescu, dacă se va confirma faptul că acesta a divulgat secretul votului din plenul Curții, în cazul invalidării referendumului din 29 iulie. Aspazia Cojocaru le-a declarat jurnaliștilor că Predescu nu a recunoscut faptul că el ar fi făcut declarații privind modul în care ea ar fi votat în plenul CC. "Spune că nu a dat niciun fel de declarație. (...)Nu știu, scuze sau nu, dar neagă tot timpul. Neagă că ar fi dat astfel de declarații. Dacă există o astfel de înregistrare, vă rog să mă credeți că mă duc până unde trebuie, până în pânzele albe", a susținut Cojocaru. Ea a fost întrebată de jurnaliști dacă îl va da în judecată pe Predescu. "Până în instanță", a replicat judecătorul CC. În plus, ea a susținut că prin declarația lui Predescu s-ar fi încălcat secretul votului din plenul Curții. "Deci, dacă există așa ceva, dânsul neagă, dar dacă există așa ceva ne ducem, că juriști suntem, până unde trebuie", a subliniat Cojocaru.


De asemenea, ea a fost întrebată dacă va cere sancționarea lui Predescu în plenul Curții. "Nu știu, să vedem, în funcție de ce găsim. Chiar sunt destul de afectată de povestea asta încât să mai... Asta e situația. Dânsul neagă că ar fi dat o astfel de declarație, cea din «Gândul». Neagă. Până nu sunt în posesia acelei copii (înregistrări - n.r.), eu pornesc de la prezumția de bună credință, până la proba contrarie", a mai afirmat Cojocaru. Judecătorul CC Ion Predescu a declarat, pentru "Gândul", că Aspazia Cojocaru, judecător propus de PSD la Curtea Constituțională, a înclinat balanța la CC în favoarea lui Traian Băsescu. "Am luptat și noi cât am putut. Așa a ieșit însă. Luați datele de la Guvern și analizați-le să vedeți cât erau de limpezi", a precizat Predescu.


În articol se arată că au votat pentru validarea referendumului Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, toți trei din tabăra USL, iar pentru invalidarea referendumului au votat Augustin Zegrean (președinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Antoanella Motoc "din tabăra PDL-Băsescu", Puskás Valentin Zoltán, propus de UDMR, și Aspazia Cojocaru, propusă de PSD în CC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 August 2012
Stire din Politică-Administrație : CCR, reunire de urgență
Pagina a fost generata in 0.1945 secunde