Schengen: Textul care pune Austria la plata despăgubirilor a fost adoptat la Strasbourg cu majoritate zdrobitoare

263
Schengen: Textul care pune Austria la plata despăgubirilor a fost adoptat la Strasbourg cu majoritate zdrobitoare - pe-1689172974.jpg

Articole de la același autor

Rezoluţia bazată pe petiţia depusă în Parlamentul European de societatea civilă din România prin care se solicită contestarea legalităţii veto-ului Austriei împotriva aderării ţării noastre la spaţiul Schengen a fost adoptată miercuri la Strasbourg cu majoritate zdrobitoare: 526 de voturi pentru, 57 împotrivă și 42 de abțineri, anunță europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe pe pagina sa de socializare.


Acum, Austria poate fi dată în judecată pentru discriminare pentru că a refuzat aderarea României și Bulgariei la Schengen.


“În textul votat de către europarlamentari scrie negru pe alb că românii au fost discriminați prin votul din decembrie 2022 care ne-a ținut iarăși în afara spațiului unic de circulație european. Am muncit enorm ca în textul rezoluției să apară plata despăgubirilor de către cei care au luat României dreptul care ni se cuvenea, conform criteriilor de aderare.


Este prima dată când un text adoptat de Parlamentul European zice că românii sunt discriminați prin ținerea lor la cozi în vămi și la granițe. E prima dată când o rezoluție afirmă ce știm cu toții: că asta ne costă și cineva trebuie să plătească - nu noi, românii, care deja plătim cu timp, nervi, sănătate, ci statele membre care se cred mai cu moț decât România. Le-a mers până acum, nu mai putem permite asta de-acum încolo și de aceea rezoluția aceasta nu e doar un alt mesaj politic, ci este o premieră importantă pentru România.


Suntem egali în Uniunea Europeană, avem toți aceleași drepturi și aceleași obligații. Când România îndeplinește toate obligațiile încă din 2011 - și toate instituțiile europene spun asta - cum poți justifica un vot împotriva intrării României în Schengen unsprezece ani mai târziu?”, a scris eurodeputatul USR pe Facebook.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5783 secunde