Scrisorile Executivului privind asumarea răspunderii guvernamentale au ajuns în Parlament

237
Scrisorile prin care Executivul își anunță intenția de a-și asuma răspunderea pe legile privind educația națională, salarizarea unitară și reorganizarea unor autorități și instituții publice au ajuns la Parlament.
"Am avut o discuție cu președintele Senatului Mircea Geoană, astfel încât luni vom avea o ședință de Birou Permanent comun în care se va stabili și calendarul asumării. În momentul de față au venit scrisorile de asumare, urmează ca până luni să vină și documentele, actele normative. Ele vor fi distribuite parlamentarilor după ședința de Birou Permanent comun", a declarat președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase.
Premierul Emil Boc a susținut miercuri noaptea, după ședința de Guvern, că cele mai multe amendamente au fost formulate la proiectul Legii salarizării unitare și la cel al educației naționale. "Noi vom avea incluse în zilele următoare în cadrul proiectelor de lege toate amendamentele, iar ele vor ajunge pe masa Parlamentului pentru a urma procedura normală", a explicat Boc, precizând că primul pas va fi făcut în cursul zilei de astăzi, când Birourile Permanente vor fi înștiințate în legătură cu intenția Guvernului de a-și asuma răspunderea.
Emil Boc a mai spus că speră ca "într-un timp foarte scurt" cele trei legi să fie publicate în Monitorul Oficial. Premierul le-a cerut miniștrilor ca sâmbătă, la ora 11:00, să prezinte forma finală a celor trei proiecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Politică-Administrație : PD-L nu mai așteaptă nimic de la PSD
Pagina a fost generata in 1.8131 secunde