Se anunță un nou scandal la Mangalia

774
Se anunță un nou scandal la Mangalia - consiliullocalmangalia92-1317231533.jpg

Articole de la același autor

Primarul localității Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a convocat, astăzi, o ședință extraordinară, după două luni de pauză. Consilierii mangalioți nu s-au mai pus toți la aceeași masă din data de 5 august. Astfel, ca să nu se ajungă în situația în care consiliul să fie dizolvat, Tusac i-a chemat pe toți la ședință, astăzi, de la ora 14.00. Pe ordinea de zi, se află 45 de proiecte, din care mai bine de jumătate fac referire la vânzarea sau concesionarea unor terenuri. 


De asemenea, vor mai fi supuse votului și proiecte precum acordarea unor ajutoare de urgență copiilor care frecventează cursurile a două școli și a unei grădinițe din Neptun, retragerea dreptului de administrare al SPADPP Mangalia asupra Vilei nr. 9 din curtea Spitalului, compus din teren în suprafață de 620 mp și construcție alcătuită din cinci camere, și concesiunea prin extindere fără licitație publică a unui teren din stațiunea Venus, în suprafață de 3.555 mp, firmei SC Venus Holiday 2000 SRL.

Cum comentează consilierii
Referitor la multiplele proiecte aflate pe ordinea de zi ce vizează golirea "tolbei cu terenuri" a municipiului Mangalia, consilierul PDL Paul Foleanu a specificat: "Tusac a transformat primăria într-o agenție imobiliară! De ceva vreme, nu face altceva decât să vândă terenuri sau să le dea în concesiune prin extindere, adică fără licitație. De asemenea, se vede clar că prioritare pentru el sunt aceste măsuri populiste, prin care dă bani și pachete dintr-un buget care nu suportă asemenea cheltuieli".
Consilierul democrat-liberal a adăugat că, deși există o situație destul de critică privind infrastructura cartierelor Dobrogea I și II, primarul Mangaliei se ambiționează să investească banii în "distrugerea bordurilor". 


"Cel mai grav este faptul că Tusac decide să lase cartierele Dobrogea I și II fără lumină, fără apă și fără o infrastructură decentă, pe motiv că nu sunt bani, dar, pe de altă parte, investește 120 de miliarde vechi pentru a distruge borduri bune și a le înlocui cu pavele chinezești. Cu această sumă, ar fi putut să soluționeze odată pentru totdeauna problema infrastructurii din cele două cartiere!", a declarat Paul Foleanu.

Ce-i supără pe liberali
Întrebat cum comentează proiectele aflate pe ordine de zi a ședinței de consiliu local de astăzi, fostul viceprimar, actualmente consilier din partea PNL, Sorin Andrei, a menționat: "Nu vreau să comentez niciun proiect în sine, vreau doar să spun că iar nu s-a respectat protocolul USL la Mangalia".
Liberalul a spus că ședința de astăzi, ca și multe dintre cele anterioare, a fost convocată fără a supune discuției proiectele de hotărâri în cadrul unei întrevederi a USL. 


"Nu a fost convocată o ședință a Uniunii Social Liberale pentru a putea discuta proiectele de hotărâre împreună. Despre validarea consilierului, nu se poate vorbi, deoarece ședința are un caracter extraordinar. Ceea ce putem reproșa, însă, este faptul că iarăși nu s-a respectat protocolul de alianță", afirmă Andrei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8326 secunde