Se reunește Comisia pentru Cod electoral

69
Se reunește Comisia pentru Cod electoral - sereunestecomisia-1421233406.jpg

Articole de la același autor

Comisia comună pentru elaborarea Codului electoral se va reuni, astăzi, în prima ședință din anul 2015, în condițiile în care termenul fixat pentru finalizarea noilor legi electorale, decis de plenul comun al Parlamentului, expiră pe 30 iunie, perioada fiind mai mica de jumătate de an.

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de miercuri se numără adoptarea Regulamentului de funcționare a Comisiei și a principiilor care stau la baza elaborării cadrului legislativ în materia electorală.

Membrii comisiei au avut la dispoziție vacanța parlamentară pentru a studia specificitățile cadrului juridic electoral existent la nivelul țărilor membre ale UE și SUA, cuprinse în studiile elaborate de departamentele de specialitate din Camera Deputaților și transmise membrilor Comisiei în luna decembrie 2014.

Noile legi electorale au suscitat interes politic încă de la începutul anului în curs, subiectul fiind discutat atât în prima ședință a coaliției de guvernare, cât și în prima ședință a BPN a PSD.

Astfel, BPN al PSD a decis ca Valeriu Zgonea să fie cel care va coordona grupul de lucru al PSD și pozițiile politice ale partidului, în condițiile în care Zgonea este și președintele Comisiei de Cod electoral.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde