Ședință de consiliu local la Năvodari în stil de stadion

988

Articole de la același autor

La Năvodari, administrația locală se face în stil de stadion. Huiduieli, înjurături, țipete, sloganuri și multe forțe de ordine. Așa au ajuns să se desfășoare ședințele de Consiliu Local de la Năvodari. Opozanții vin cu găști de susținători, care se înjură și se fluieră mai ceva ca în mahala.
Ieri seară s-a consumat un nou serial din circul de la Năvodari.
Primarul Calapod a convocat o ședință ordinară de Consiliu
Local, care a avut ca principal punct votarea bugetului pe 2008. Întrunirea avea să se desfășoare în Casa de Cultură din oraș deoarece sala mare a putut permite dislocarea unor impresionante trupe de susținători. Calapod a venit cu ai lui, Matei și-a adus și el susținătorii, liberal Tucan a fost și el prezent cu liberalii lui. Așa s-a ajuns ca ședința să se desfășoare ca într-o arenă, fără garduri de protecție, de unde tribunele au suflat în ceafă protagoniștilor de-a lungul întregii întruniri. Taberele, bine delimitate, nu s-au abținut de la gesturi de stadion: fluierături, injurii, huiduieli, țipete, aplauze. Când vorbea Calapod, gașca lui Matei se dădea în spectacol, și invers.
Poliția comunitară a trimis la ședința de consiliu forțe suficiente pentru a păzi un oraș întreg. Nici nu începuse bine ședința, că polițiștii au fost solicitați să intervină de câteva ori pentru calmarea spiritelor din tribune.
Prima bombă a ședinței a venit din partea pesediștilor și liberalilor, care i-au mai suspendat din funcție un consilier local lui Calapod. Motivul: consilierul PD-L Ion Pacea și-a făcut de curând mutație pe Constanța. Degeaba a insistat primarul că măsura este ilegală fiindcă PSD și PNL au făcut tot ca ele.
De partea cealaltă, consilierii opoziției îl acuză pe primar că le îngrădește accesul la contractele și cheltuielile primăriei pentru a fi în necunoștință de cauză când votează bugetul.
Tensiunile din sală s-au mai atenuat odată cu pauza de 10 minute cerută de consilierul Matei, președintele de ședință. Cu toate acestea, pe parcursul serii, s-au mai făcut simțite câteva incidente neplăcute, efective ale poliție comunitare fiind nevoite să intervină pentru a-l scoate pe un năvodărean turbulent din sala. "Nu mai suport să ma înjure toți bețivii din sala", a declarat în acest sens Nicolae Matei. Mai mult decât atât, el a amenințat că dacă "cetățeanul turmentat" nu va fi scos afară, ședința va fi întreruptă.
Năvodăreanul recalcitrant a avut obiecții pe marginea unui proiect de hotărâre privind acordarea de tichete valorice pentru pensionari. Dat fiind amendamentul lui Matei care a cerut amânarea proiectului până dincolo de alegeri, bărbatul a strigat: "Hoțule, iei mâncarea de la gura bătrânilor!"
Numeroase au fost și tensiunile verbale dintre consilierii PSD și PNL, pe de o parte, și primarul Calapod, de cealaltă parte, cei dintâi susținând că multe dintre proiectele edilului nu sunt decât campanie electorală.
Năvodărenii prezenți la evenimentul de aseară nu s-au sfiit cu niciun chip în a se exprima plastic la adresa consilierilor locali.
Discuțiile referitoare la bugetul pe 2008 nu începuseră nici măcar la ora 21, singurele informații vehiculate prin sală fiind că aleșii locali ai PSD și PNL nu vor vota proiectul de buget.
Vom reveni cu mai multe informații în ediția de mâine a ziarului nostru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1546 secunde