Ședința de Guvern a fost amânată

121
Ședința de Guvern a fost amânată - sedintadeguverncaresuntcelemaiim-1552292676.jpg
A fost amânată ședința de Guvern de astăzi, în care putea fi adoptată o ordonanță de urgență pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori fiscal-bugetari pe anul 2019, condiție pentru a se putea vota din nou bugetul pe anul în curs. Ședința ar urma să aibă loc marți.


Guvernul trebuia să se reunească la ora 11.00. Unul dintre actele normative ce ar fi urmat să fie adoptat este o Ordonanță de Urgență pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pentru 2019 după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe această temă.

Această ordonanță a fost redactată deja, însă trebuie să aibă toate avizele pentru a putea fi adoptată.

Legea plafoanelor este improtantă pentru legea bugetului pentru că acolo sunt trecuți toți indicatorii macroeconomici. În legea plafoanelor s-a schimbat și deficitul pe anul acesta pentru a se acorda alocațiile majorate.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că, odată rezolvată această problemă, bugetul va fi repede votat, întrucât nu consideră că sunt necesare modificări. Bugetul ar putea fi trimis din nou către Cotroceni, până la finalul săptămânii.

Legea plafoanelor a fost respinsă deoarece a fost modificată la scurt timp după adoptare, pentru a permite ajustarea deficitului pentru anul 2019 de la 2,55%, cât a fost prevăzut inițial, la 2,76% cât a crescut în urma adoptării în plenul Parlamentului a amendamentului privind majorarea alocațiilor pentru copii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2147 secunde