Ședință de Guvern pentru aprobarea procedurii de actualizare a listelor electorale

207
Ședință de Guvern pentru aprobarea procedurii de actualizare a listelor electorale - sediulguvernuluicatalinafilip-1344328078.jpg

Articole de la același autor

Guvernul se va reuni, astăzi, în ședință pentru a aproba procedura prin care vor fi actualizate listele electorale, după cum a anunțat luni premierul Victor Ponta.


El a precizat că există un colectiv de lucru, din care au făcut parte și miniștrii demisionari Ioan Rus și Victor Paul Dobre, precum și Mircea Dușa, propus pentru funcția de ministru al Administrației și Internelor, care va coordona în continuare acest colectiv.

"În ședința de guvern se va veni cu actele normative necesare și se va pune în aplicare exact ceea ce Curtea Constituțională a solicitat. Pot să vă spun mâine ceea ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru aprobarea în ședință de guvern ca procedură de îndeplinire a solicitării imperative a CCR", a afirmat luni Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta anunța la sfârșitul săptămânii trecute, într-o videoconferință cu reprezentanții autorităților locale, că Guvernul ar urma să se reunească marți în ședință. 


Ministrul demisionar al Administrației și Internelor, Ioan Rus, preciza vinerea trecută că în ședința de guvern vor fi luate o serie de decizii tehnice care să ajute autoritățile locale în demersul lor de actualizare a listelor electorale. 


"Propunerea noastră până în acest moment, din partea tehnicienilor noștri, este că vom face comisii la nivel local, formate din primari, secretarul unității administrative, șeful Serviciului Public Comunitar, un reprezentant al serviciului, reprezentantul Inspectoratului de Poliție, al Inspectoratului Școlar, Direcția Județeană de Finanțe. La nivel de județ - prefect, președintele CJ. Veți primi toate aceste propuneri scrise, dar până marți, când vom avea ședința - luni sau marți va fi ședința de Guvern, în care vom aproba toate aceste lucruri - v-aș ruga foarte mult, pentru că sunt primari, președinți de consilii județene care au mare experiență, să ne facă sugestii și dumnealor privitor la ce colț de cameră trebuie să ne mai uitam ca să verificăm absolut tot", a spus Rus în videoconferință.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3554 secunde