Crin Antonescu se întâlnește cu delegația FMI, CE și BM

291
Crin Antonescu se întâlnește cu delegația FMI, CE și BM - crin-1344327840.jpg
Președintele interimar, Crin Antonescu, se întâlnește, astăzi, cu delegația comună a Fondului Monetar Internațional, a Comisiei Europene și a Băncii Mondiale.


Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, o delegație comună FMI, CE și Banca Mondială se află la București pentru a discuta cea de-a șasea evaluare a acordului de tip preventiv încheiat anul trecut, având pe ordinea de zi negocierea mai multor măsuri fiscale propuse de Guvernul Ponta și analizarea proiectului de buget pentru 2013.

Misiunea FMI se va încheia pe 13 august. Cea de-a șasea revizuire va fi prima condusă de olandezul Erik de Vrijer, care l-a înlocui în vară pe americanul Jeffrey Franks, șeful misiunii de evaluare a României în ultimii trei ani.


Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta a declarat recent că România ar trebui să continue relația de colaborare cu Fondul Monetar Internațional și să mențină și anul viitor un acord de tip preventiv cu această instituție financiară.

România are în derulare un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o înțelegere similară cu Comisia Europeană pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro.


În urmă cu câteva săptămâni, Banca Mondială a aprobat un memorandum de înțelegere cu România în urma căruia instituția a pus la dispoziție o linie de credit de 1 miliard de euro.

Acordul cu instituțiile financiare internaționale a fost încheiat în martie 2011, în prelungirea programului de 20 miliarde euro derulat în perioada 2009-2011.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4307 secunde