Crin Antonescu preia astăzi funcția de președinte interimar

320
Crin Antonescu preia astăzi funcția de președinte interimar - crin-1341902133.jpg
Crin Antonescu va prelua astăzi funcția de președinte interimar al României.

Curtea Constituțională a decis că procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu a fost respectată și că se justifică interimatul lui Crin Antonescu în funcția de șef al statului.

Plenul Curții Constituționale a examinat luni cererea privind constatarea existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României.

"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a hotărât: Constată că procedura privind suspendarea din funcția de Președinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată. Constată existența împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României. Constată că, în conformitate cu dispozițiile art. 98 alin.(1) din Constituție, interimatul funcției de Președinte al României se asigură de președintele Senatului, domnul George-Crin-Laurențiu Antonescu", se arată în comunicatul dat publicității la încheierea ședinței Curții.

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat luni seară că cel mai probabil marți va stabili împreună cu președintele suspendat Traian Băsescu ora la care va avea loc predarea-primirea mandatului.

"Consilierii lui Traian Băsescu, din câte am înțeles, au intrat deja în concediu, ceea ce face ca nici să nu pot angaja alți consilieri, dar vă asigur că voi găsi modalitățile prin care să mă pot achita de sarcinile acestei perioade", a declarat Antonescu, la România TV, întrebat dacă și-a pregătit o echipă sau dacă va păstra din consilierii lui Băsescu.

El a precizat că urmează să discute cu Traian Băsescu pentru a stabili când va avea loc procedura de predare-primire a mandatului.

"Probabil mâine, la o oră pe care o voi conveni cu președintele o să facem această formalitate", a spus Antonescu.

Referendumul pentru demiterea președintelui României va avea loc pe data de 29 iulie 2012, a decis vineri, prin vot, Parlamentul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde