Şedinţă extraordinară a consilierilor locali constănţeni. Se votează preţul la gigacalorie pentru această iarnă

288
Şedinţă extraordinară a consilierilor locali constănţeni. Se votează preţul la gigacalorie pentru această iarnă - sedinta-1631876880.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali constănţeni au fost convocaţi vineri, 17 septembrie, la o şedinţă extraordinară. Întâlnirea se desfăşoară online, prin videoconferinţă. Pe ordinea de zi se află şase proiecte de hotărâre.
Primarul Vergil Chiţac lipseşte de la şedinţă, iar atribuţiile sale sunt preluate de viceprimarul Ionuţ Rusu. Acesta a anunţat că va retrage pe ordinea de zi patru proiecte. „Datorită faptului că a fost promulgată legea, azi ne aflăm într-un nou scenariu şi va trebui să reanalizăm noile date. Astfel, retrag de pe ordinea de zi proiectele 3, 4, 5 şi 6”, a precizat viceprimarul Ionuţ Rusu.

Astfel, preţul la gigacalorie urmează a fi stabilit într-o altă şedinţă viitoare.

Sunt prezenti 27 de consilieri locali. A fost votată noua ordine de zi.

Sunt dispute în ce priveşte proiectul de rectificare bugetară. Consilierul PSD Costin Răsăuţeanu a luat cuvântul susţinând că „actuala administraţie  minte constănţenii”. „Vă băteaţi cu pumnul în piept că este cel mai mare buget pe care l-a avut Constanţa în ultimii 20 de ani, dar aţi minţit şi acum faceţi rectificări. Nici măcar nu aţi putut să gestionaţi proiectele pe care vi le-am lăsat cheie”, a spus consilierul local.

În replică, viceprimarul Ionuţ Rusu a precizat că „lucrurile au luat o turnură normală, care ar fi trebuit fi făcută mai demult”. „Dacă suntem azi în această situaţie dificilă şi greu de gestionat cu încălzirea în municipiul Constanţa, suntem din cauza PSD, din cauza proastei administraţii făcute atunci când PSD conducea Consiliul Local. Nu aţi făcut altceva decât să îi îmbuibaţi pe constănţeni cu minciuni, pentru că realitatea de azi arată că nu se dovedeşte ceea ce aţi spus. Este o realitate la care aţi contribuit numai cu lucruri neadevărate”, a mai spus viceprimarul Ionuţ Rusu.

 Proiectul a fost adoptat.

De asemenea, cu 27 de voturi pentru, proiectul nr. 2, care vizează acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL, a fost votat.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6117 secunde