Şedinţă extraordinară de Consiliu Local Constanţa. Se votează modificarea Regulamentului de gospodărire a oraşului

518
Şedinţă extraordinară de Consiliu Local Constanţa. Se votează modificarea Regulamentului de gospodărire a oraşului - whatsappimage20210611at002153-1623396249.jpg
Consilieri locali constănţeni se reunesc, la această oră, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Şedinţa a fost convocată de consilierii USR-PLUS care doresc modificarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa.
Aceştia consideră că unele dintre prevederile regulamentului sunt abuzive, impunând administraţiilor de proprietari să întreţină spaţiile verzi care nu le aparţin, în apropierea, imobilelor, şi amenajarea de europubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile.
Sunt prezenţi 25 de consilieri locali.

Grupul consilierilor USR – PLUS a solicitat modificarea mai multor puncte din cadrul Hotărârii de Consiliu Local.
Grupul consilierilor PSD a propus abrogarea întregii HCL nr. 77/2021.

Potrivit secretarului Primăriei Constanţa, Georgiana Gospodaru, pentru a fi aprobat, proiectul are nevoie de majoritate absolută, făcând referire la patrimoniul municipiului Constanţa.

Viceprimarul Ionuţ Rusu, reprezentantul grupului PNL, a invocat prevederi legale care, în opinia sa, susţin actualul regulament din HCL nr. 77/2021. Acesta consideră că regulamentul face referire la spaţiile comune ale condominiilor, care, potrivit legii, ar trebui îngrijite de către asociaţiile de proprietari.

În urma votului exprimat, proiectul a fost respins, cu 9 voturi pentru, 9 abţineri şi 7 împotrivă. 

Aşadar, Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa rămâne în vigoare şi nemodificat, cu prevederile ce impun asociaţiilor de proprietari să îngrijească spaţiile verzi din apropierea imobilelor şi construirea de spaţii pentru depozitarea deşeurilor reciclabile.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5791 secunde