Șefii USR și PLUS se întâlnesc sâmbătă, în ședințe separate, pentru a discuta congresul de fuziune

137
Șefii USR și PLUS se întâlnesc sâmbătă, în ședințe separate, pentru a discuta congresul de fuziune - ciolo-1581158629.jpg

Articole recomandate

Comitetul Politic al USR și Consiliul Național al PLUS se întrunesc sâmbătă, în ședințe separate, pentru a lua o decizie în ceea ce privește organizarea unui congres de fuziune, transmite Agerpres.


Deputatul USR Ionuț Moșteanu a precizat că Birourile Naționale ale USR PLUS au propus ca acest congres de fuziune să aibă loc în luna iulie, dar decizia aparține Comitetului Politic al USR și, respectiv, Consiliului Național al PLUS.


"Avem ședințe separate - fiecare cu agenda ei. Un singur punct este similar pe ambele agende, și anume discuția despre calendarul de realizare a fuziunii între cele două partide. (...) Există niște discuții, niște puncte de vedere: mai devreme, mai târziu... (de luna iulie - n.r.). Trebuie să le armonizăm. (...) Noi, ca Birouri Naționale, așa am gândit (ca acest congres să aibă loc în luna iulie), însă Comitetul Politic stabilește. Sunt anumite păreri că ar trebui să fie mai devreme. Unii spun că ar trebui să fie mai târziu. În principiu, acesta este materialul cu care lucrăm în momentul acesta: un calendar de fuziune care să se întâmple după alegerile locale. Însă discuția asta era înainte de scenariul tot mai plauzibil al anticipatelor. Dar, dacă sunt și anticipate, e foarte probabil să nu mai avem o presiune să ne grăbim cu asta", a declarat Ionuț Moșteanu.


El a menționat că sâmbătă, la ora 9,00, se va încheia și referendumul intern al USR privind poziționarea centru-dreapta. Până vineri, au votat 11.000 din cei aproximativ 20.000 de membri cu drept de vot, ceea ce înseamnă că s-a realizat cvorumul necesar în vederea validării, a precizat el.


Deputatul a adăugat că pe ordinea de zi a Comitetului Politic al USR se vor afla și alte chestiuni referitoare la: strategia politică pentru perioada următoare, cea pentru alegerile locale, aspecte legate de regulamente interne.


Sâmbătă, la ora 18,00, la finalul Comitetului Politic al USR și al Consiliului Național al PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna vor susține o conferință de presă comună în care vor prezenta concluziile discuțiilor.


Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, pe 27 ianuarie, în ședință comună de alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7924 secunde