Șeful statului a finalizat a doua rundă de consultări cu partidele privind modificarea Constituției

2177
Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri seară, într-o nouă rundă de discuții, cu reprezentanții PC, PNL și PSD pe tema modificării Constituției.
Liderul social-democraților, Victor Ponta, a venit la Cotroceni însoțit de Liviu Dragnea și de Ioan Chelaru. Liberalii au venit și ei la consultări, însă fără liderul lor, Crin Antonescu, din delegație făcând parte Varujan Vosganian, Victor Paul Dobre și Radu Stroe. Conservatorii au venit în frunte cu președintele lor, Daniel Constantin, din delegație făcând parte și Bogdan Ciucă și Sergiu Andon.
Șeful statului a mulțumit PSD și PC pentru materialele înaintate luni, legate de revizuirea Constituției, și s-a declarat, de la bun început, un partizan al propunerii PSD de introducere în viitoarea Constituție a interzicerii traseismului politic. "Aici aveți în mine un partizan. Dar dacă vă frământă așa de tare, cum stați lângă domnul Dragnea, care vine de la PD? E doar o întrebare. Retorică! Și mai aveți și pe Severin și pe Cristian Dumitrescu și pe Duvăz și pe Sassu. Nu știu, cum stați lângă ei? Cred că nu aveți somn nici noaptea", a spus Băsescu.
Apoi, Traian Băsescu a cerut lămuriri privind propunerea PSD de creare a unei Camere care să reprezinte comunitățile locale după modelul Tratatului de la Lisabona. Băsescu a adăugat că face parte dintre șefii de stat care au negociat articol cu articol acest tratat, însă nu îi este cunoscută vreo recomandare în care să existe parlamente bicamerale sau în care să se creeze o cameră nealeasă.
Șeful statului s-a arătat "absolut de acord" și cu propunerile de revizuire a Constituției înaintate de PC, mulțumindu-le conservatorilor pentru ideea creării unor condiții de lucru absolut necesare organizării dezbaterilor pe Constituție.
După consultări, într-o declarație de presă, Traian Băsescu s-a arătat dispus să participe, în continuare, la orice tip de negocieri cu partidele politice pe acest subiect, însă două puncte nu pot fi negociabile. Este vorba despre opțiunile exprimate de români la referendumul organizat anul trecut, respectiv reducerea numărului de parlamentari la 300 și trecerea la Parlamentul unicameral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3543 secunde