Senatorii au votat "pentru" arestarea lui Cătălin Voicu

4673
Senatul a încuviințat, ieri, cererea de arestare a lui Cătălin Voicu, în favoarea cererii DNA votând 70 senatori, împotrivă - 40, iar două voturi au fost anulate. Votul a fost secret, cu bile.
Președintele Senatului, Mircea Geoană, a anunțat ieri că va transmite "neîntârziat" ministrului Justiției hotărârea Senatului prin care se încuviințează solicitarea DNA de arestare preventivă a lui Cătălin Voicu.
Conform procedurii, avizul dat de Senat trebuie trimis ministrului Justiției, apoi procurorului general, care îl va trimite, mai departe, la Direcția Națională Anticorupție. Procurorii DNA vor decide, după ce primesc avizul, ce soluție dau în acest caz.
Procurorii DNA pot cere ÎCCJ arestarea preventivă a lui Cătălin Voicu, deși senatorul este internat în spital, pentru că, potrivit Codului de Procedură Penală, propunerea de arestare poate fi examinată, în absența inculpatului, dacă avocatul său participă la ședința de judecată.
Doar două voturi au lipsit ca solicitarea DNA de arestare a lui Cătălin Voicu să fie respinsă de senatori, voturile exprimate împotriva liniei partidului- ca dosarul acestuia să meargă în justiție- nemulțumindu-i pe unii dintre social-democrați.
Senatorul Cătălin Voicu rămâne internat la Spitalul Universitar din Capitală, după ce s-a întors aici, ieri, la două ore după ce fusese externat la cerere, fără avizul medicilor. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu, a anunțat că senatorul Cătălin Voicu nu dorește ca medicii să dea detalii cu privire la starea sa de sănătate. Lui Voicu i s-ar fi  făcut rău în curtea interioară a Senatului și a fost luat cu ambulanța, ieri, înainte să ajungă în sala de ședințe unde plenul Senatului trebuia să dezbată cererea de arestare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde