Senatorii juriști au decis reluarea procedurii în cazul Șova

55
Senatorii juriști au decis reluarea procedurii în cazul Șova - cazulsova-1432720977.jpg

Articole de la același autor

Senatorii juriști au luat, astăzi, în discuție decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională Hotărârea Senatului privind rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova și au decis, cu majoritate de voturi, reluarea întregii proceduri și redactarea unui nou raport în Comisia juridică. 

Această propunere a fost avansată în Comisia juridică de social-democratul Ioan Chelaru, care a susținut că, "în noile condiții legislative, este necesară reluarea întregii proceduri, de la cererea Parchetului" și a fost adoptată cu patru voturi pentru, trei voturi împotrivă și o abținere.

"Nu pot să explic, pentru că nu înțeleg cum să reluăm o procedură care s-a desfășurat absolut regulamentar, o procedură pe care nu a contestat-o absolut nimeni. Ba, mai mult, avem și un vot consemnat într-un proces-verbal pe care, de asemenea, nimeni nu l-a contestat. E o chichiță, o găselniță a PSD prin care pe de-o parte mai lungește lucrurile, pe de altă parte vor să meargă spre un rezultat pe care și l-au propus, sunt convins, pentru că în urma deciziei Curții se simplifică, în plen, situația domnului senator Șova și a tuturor cererilor de acest fel, pentru că numărul necesar de voturi este mai mic", a declarat Cătălin Boboc (PNL), președintele Comisiei juridice a Senatului, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1895 secunde