Senatorii nu vor să reexamineze Legea pensiilor

2039
Senatorii au respins, ieri, cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice trans-misă Parlamentului de către președintele Traian Băsescu.
Anterior, senatorii au respins și raportul de admitere a cererii de reexaminare propus plenului de către Comisia pentru muncă. Raportul conținea aproape o sută de modificări la Legea pensiilor, toate fiind respinse odată cu raportul.
Înaintea respingerii raportului, senatorii acceptaseră amendamen-tul formulat de senatorii Toni Greblă (PSD) și Cristian Rădulescu (PDL), care stabilea că vârsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani și de 65 de ani pentru bărbați, așa cum solicitase și șeful statului.
Totuși, la votul final pe raportul Comisiei pentru muncă, raport care conținea amendamente care priveau și alte articole decât cel invocat în cererea de reexaminare, senatorii puterii au votat "împotrivă".
Cererea de reexaminare a întrunit 57 de voturi "pentru" și 49 de voturi "împotrivă". Pentru că această cerere, considerată ca având caracter organic, nu a întrunit cele 69 de voturi favorabile necesare, Mircea Geoană a anunțat că "această respingere va merge la Camera Deputaților".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2532 secunde