Senatorii resping reexaminarea de urgență a legii pensiilor

224
Procedura de urgență pentru legea pensiilor nu a fost aprobată, ședința plenului fiind suspendată ieri, precizează Agerpres.
Plenul Senatului nu a aprobat ieri solicitarea PDL de introducere a procedurii de urgență pentru reexaminarea legii privind sistemul unitar de pensii. Discuțiile referitoare la oportunitatea și legalitatea unui astfel de demers au trenat până la epuizarea programului, ședința fiind suspendată.
Senatorul PSD Miron Mitrea a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a punctului privind urgentarea discutării cererii președintelui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind sistemul unitar de pensii, susținând că în regulament "nu există procedură de urgență pentru reexaminare".
Colegul său de partid Toni Greblă, președintele Comisiei juridice, a susținut la rândul său că, în Senat, există o "cutumă constantă" prin care plenul dezbate introducerea procedurii de urgență pentru un proiect de lege numai în cazul în care inițiatorul acestuia este prezent la lucrări și își manifestă dorința ca proiectul său să fie dezbătut cu prioritate.
Vicepreședintele Senatului Teodor Meleșcanu a explicat că există o diferență între dezbaterea în procedură de urgență și cea în cazul reexaminărilor: dacă Senatul nu se pronunță în termen de 30 de zile în cazul procedurii de urgență, legea respectivă este considerată adoptată în forma inițiatorului și pleacă spre Camera Deputaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Octombrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Cu jalba-n proțap la prefectură
Pagina a fost generata in 1.7808 secunde