Senatorul constănțean Ștefan Mihu, de la PSD, cere explicații premierului

1068
Senatorul constănțean Ștefan Mihu,  de la PSD, cere explicații premierului - mihu-1542819302.jpg

Articole de la același autor

În ultima ședință a Senatului, parlamentarul constănțean Ștefan Mihu, de la PSD, a făcut o interpelare adresată prim-ministrului României, Viorica Dăncilă și Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Concret, senatorul social-democrat le-a cerut celor doi membri ai Executivului informații despre contribuția misiunilor diplomatice ale României la imaginea țării peste hotare.

"Recent, în Parlamentul European (PE) s-a votat o rezoluție referitoare la țara noastră. Coincidență sau nu, la aceeași dată, a fost emis Raportul (document consultativ) referitor la faimosul și controversatul Mecanism de Cooperare și Verificare (MCV). Dincolo de aspectele cu evident iz politic, care au însoțit Rezoluția PE (în condițiile apropierii datei scrutinului pentru alegerile europarlamentare, din primăvara anului viitor), dar și de interesele mai mult sau mai puțin evidente ale celor care au elaborat MCV-ul, se pune întrebarea dacă «inexactitățile» și «omisiunile» faptice flagrante ce au însoțit cele două documente puteau fi, totuși, evitate sau diminuate, adică, în ce măsură aspectele menționate sunt cauzate de un deficit real de informare ale celor două instituții - Parlamentul European și Comisia Europeană - și nu unei escamotări deliberate a realității", a explicat senatorul Mihu.

În acest context, el a subliniat faptul că misiunilor românești diplomatice din spațiul UE, inclusiv Reprezentanței Permanente a României de la Bruxelles, pe lângă UE, le revine un rol deosebit de important și relevant în ceea ce privește corecta informare a instituțiilor europene și a oficialilor europeni în legătură cu realitățile din țara noastră, inclusiv atunci când vine vorba despre reforma Justiției și evoluțiile subsecvente.

"Față de cele de mai sus, doresc să vă întreb, stimată doamnă prim - ministru și stimate domnule ministru al Afacerilor Externe, în ce măsură reprezentanța noastră permanentă la Bruxelles și misiunile noastre diplomatice din statele membre ale UE au depus toate eforturile necesare privind promovarea corectă a imaginii României și informarea efectivă și în timp real a partenerilor noștri europeni în legătură cu realitățile din țara noastră, cu accent pe reforma Justiției, dincolo de tot ceea ce înseamnă informări de rutină, care intră, oricum, în portofoliul de atribuții și funcțiuni ale diplomaților noștri peste hotare", a întrebat senatorul constănțean Ștefan Mihu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2139 secunde