Senatorul Felix Stroe: „Actuala guvernare vrea să faciliteze vânzarea terenurilor agricole către străini”

484
Senatorul Felix Stroe: „Actuala guvernare vrea să faciliteze vânzarea terenurilor agricole către străini” - fondconferintapsd-1617903062.jpg
PSD Constanţa a organizat, joi, o conferinţă de presă în care s-au discutat mai multe probleme de interes general. la conferinţă au luat parte senatorul PSD Felix Stroe şi deputaţii Lucian Lungoci şi Cristina Dumitrache. Printre subiectele atinse se numără vânzarea companiilor româneşti, problemele staţiunii Mamaia şi atitudinea autorităţilor vizavi de cei din HORECA.

„În ceea ce privește vânzarea companiilor românești, lucrurile stau în felul următor. PSD este puternic preocupat de această problemă. Invocarea de către cei care astăzi sunt la guvernare nu are nicio susținere. CEC-UL nu este în insolvenţă, nici Hidroelectrica şi nici compania de aeroporturi București. Această lege a insolvenţei există. În insolvenţă, o întreprindere are această oportunitate de a vinde nişte active pentru a procura cash flow-ul necesar. Nu este nevoie să vii cu o lege separată. Am promovat legea 173/ 2020 care privește unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale. Au încercat să modifice această lege în 30 martie dar nu au reușit sa întrunească cvorumul necesar pentru ca această lege să treacă. Nu este momentul să vinzi participații ale statului în situația de criză. Nu înțelegem ce caută astfel de companii pe aceasta listă. Nu sunt în insolvenţă”, a declarat senatorul Felix Stroe.

Ulterior, acesta a abordat apoi problema vânzării de terenuri agricole din ţara noastră, care, în opinia sa, nu este deloc un lucru benefic pentru România.

„În toată Europa civilizată se iau măsuri ca terenurile agricole să nu ajungă pe mâini străine. Actuala guvernare dorește să simplifice foarte mult această problemă. Ei vor să faciliteze vânzarea terenurilor agricole către străini. Ei nu acordă subvenții agricole, nu acordă ajutoare. Anul trecut a fost o secetă groaznică. S-au înființat zeci de mii de solare. Zeci de mii de fermieri au fost încurajați. Terenurile agricole trebuie să fie proprietate privată. Dar, proprietate privată românească, nu străină. Asemenea încercări de simplificare a acestor proceduri au existat în unele state europene. De fiecare dată Comisia Europeană a constatat că lucrurile nu sunt tocmai în regulă în acele state. Deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor. Actuala coaliție de guvernare a eșuat lamentabil” , a adăugat Felix Stroe.

Senatorul PSD de Constanţa a adus în discuţie şi problema alegerilor anticipate. „Dacă poporul a constatat că ceea ce a votat nu îl mai reprezintă, alegerile anticipate sunt necesare. Vom susține această problemă cu consecvenţă zi de zi. Pregătim o moțiune de cenzură în acest sens. Această coaliție trebuie să plece urgent de la guvernare până nu distruge România complet”, a mai adăugat Felix Stroe.

„Administraţia locală abuzează faţă de agenţii economici”

La rândul lui, deputatul Lucian Lungoci a făcut referire la actualele regulamente care sunt în dezbatere la Primăria Constanța.

„Primarul nostru a declarat că nu se mai vinde salam în Mamaia. A apărut o polemică vizavi de desființarea magazinelor alimentare în Mamaia. Am discutat cu reprezentanții HORECA. Din punctul meu de vedere este o acțiune distructivă. Volumul de vânzare al produselor alimentare preambalate reprezintă 4 la sută. Proprietarii magazinelor sunt dispuși să renunțe la această categorie de produse. Patronii magazinelor din Mamaia au fost amenințați că nu vor mai avea aviz de funcționare. Practic, li s-a impus agenților economici să obțină un aviz de la Ministerul Turismului. S-a înțeles greșit această prevedere legală care a dus la blocarea activității la aproximativ 70 de agenți economici din stațiunea Mamaia. Consider că este un abuz al actualei administrații locale din Constanța”, a declarat deputatul Lucian Lungoci.

„Mergem din rău în mai rău

În cadrul întâlnirii cu presa a luat cuvântul şi deputatul Cristina Dumitrache a care făcut referire la măsurile luate de autorităţi din cauza pandemiei. „Dincolo de problema de transparență, trebuie să vorbim de consecințele acestei comunicări. Ea șubrezește încrederea oamenilor în autorități. Vaccinarea nu se desfășoară în parametrii optimi. Cetățenilor li se cere să meargă la vaccinare, însă ei sunt pe acele liste, se înghesuie în acele centre, nu este sănătos acest lucru. În continuare miniștrii se contrazic. Testarea nu se desfășoară așa cum ar trebui. Testările în şcoli nu s-au întâmplat așa cum s-a promis. Un test obișnuit PCR aplicat unui copil, îi poate provoca acestuia traume”, a declarat deputatul Cristina Dumitrache. În altă ordine de idei, deputatul PSD a vorbit şi despre amenzile care se dau, sau despre frica oamenilor de a merge la spital.

„Suntem în stare de pandemie de mai bine de un an. Loviturile pe care le primesc autoritățile noastre în termeni de încredere, sunt din ce în ce mai multe. Mai bine de două luni nu s-a făcut nimic. Aflăm că există o informație în legătura cu vaccinul AstraZeneca, iar ei nu știau nimic. Trebuie să obținem încrederea cetățenilor. Nu putem impune noi restricții fără să găsim soluții. Când a fost vorba de măsuri, atunci au fost doar simple promisiuni. Se dau amenzi și există tot felul de restricții. Acest lucru duce la un rezultat dezastruos în ceea ce privește numărul de cazuri. Mulți cetățeni sunt speriați de ideea de a merge la spital. Mergem din rău în mai rău. Îmi doresc în al 12-lea ceas să se înțeleagă cât de importantă este transparența și coerența”, a mai adăugat Cristina Dumitrache.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6073 secunde