Senatorul Marian Vasiliev solicită egalitate de șanse în instituțiile statului

192
Președintele Comisiei pentru Egalitatea de Șanse din Senatul României, senatorul PP-DD de Constanța, Marian Vasiliev, a declarat, ieri, că este necesară inițierea unei anchete de către Comisie, cu privire la modul de respectare a principiului non-discriminării în instituțiile publice.


"Consider că este timpul să trecem de la vorbe la fapte în ceea ce privește implementarea egalității de șanse în instituțiile statului, iar un demers cu privire la respectarea principiului non-discriminarii la locul de muncă ar însemna efectuarea unor pași decisivi către implementarea de facto a egalității de șanse în societate", a declarat senatorul Marian Vasiliev, președintele Comisiei pentru Egalitatea de Șanse din Senatul României.

Propunerea de efectuare a anchetei va fi dezbătută de membrii Comisiei pentru Egalitatea de Șanse din Senatul României și supusă la vot în cadrul primei întruniri a Comisiei ce va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie.

Totodată, în urmă cu câteva zile, Marian Vasiliev spunea că va propune în cadrul Comisiei pentru Egalitatea de Șanse, înființarea unei comisii de anchetare a abuzurilor la care sunt supuse femeile în toate instituțiile publice.

"Acest proiect va fi primul punct pe ordinea de zi după data de 28 ia-nuarie, atunci când membrii Comisiei pentru Egalitatea de Șanse se vor întruni și este o necesitate ținând cont de abuzurile tot mai dese la care sunt supuse femeile din România", a declarat Marian Vasiliev. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3881 secunde