Senatorul Marian Vasiliev susține rezolvarea problemelor celor suferinzi de autism

247
Senatorul Marian Vasiliev susține rezolvarea problemelor celor suferinzi de autism - marianvasiliev11363704910-1365076422.jpg

Senatorul Marian Vasiliev, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse, a participat, la Palatul Parlamentului la Conferința internațională cu tema "Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, intervenția recuperării, funcționalității, integrarea socială, educațională și profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist".


Evenimentul a fost organizat de Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) care activează în domeniul protecției sociale a persoanelor cu dizabilități și ale căror membri au în familie persoane cu dizabilități, cu prilejul datei de 2 APRILIE - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.
Această zi a fost stabilită de Organizația Națională a Națiunilor Unite, printr-o rezoluție care a fost adoptată pe 18 decembrie 2007, pentru a sensibiliza și conștientiza societatea în legătură cu nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.


În cadrul conferinței au fost prezentate date despre situația persoanelor cu autism din România, precum și modele de furnizare de servicii și integrare a persoanelor cu autism prezentate de reprezentanți din state cu o vastă experiență în domeniu: SUA, Marea Britanie, Olanda, Finlanda, Danemarca, Suedia.


"Comisia pentru egalitatea de șanse se va implica activ în sprijinirea organizațiilor nonguvernamentale și asociațiilor de părinți ai căror copii sunt diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Din punct de vedere legislativ vom susține propunerile pentru îmbunătățirea legislației de profil, precum și găsirea unor soluții de îmbunătățire a serviciilor de diagnosticare, recuperare și integrare socială, educațională și profesională "  a declarat senatorul PP-DD, Marian Vasiliev. La eveniment au participat reprezentanți ai Parlamentului României, Parlamentului European, Guvernului, autorităților locale, reprezentanți din SUA și state membre UE, organizații neguvernamentale din țară și din străinătate, asociații de părinți, specialiști din domeniul medical și mass media.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4352 secunde