Cine candidează pentru funcțiile din PDL

199
Cine candidează pentru funcțiile din PDL - pdl1364025349-1365076950.jpg

Liviu Negoiță, Dorin Florea, Andreea Paul și Anca Boagiu vor candida, sâmbătă, la Consiliul Național de Coordonare al PDL, pentru funcțiile de prim-vicepreședinți ai partidului, au precizat, joi, pentru Mediafax, surse din PDL.
Potrivit surselor citate, pentru funcția de secretar general și-a înscris candidatura Gheorghe Flutur, care ocupă și în prezent această funcție.


Printre cei care candidează pentru funcțiile de vicepreședinte se află Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Cezar Preda, Ioan Oltean, Ioan Bălan, Mircea Hava. Tot pentru funcții de vicepreședinte ar putea să candideze și Roberta Anastase și Lucian Bode, au precizat sursele citate.


La CNC de sâmbătă vor fi aleși și secretarii executivi ai partidului, membrii comisiilor de litigii, statut și integritate și de revizie și control. Potrivit noilor prevederi ale Statutului stabilite la Convenția Națională din 23 martie, PDL va avea 16 vicepreședinți responsabili cu următoarele departamente: pentru strategii, relații politice și internaționale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administrația publică, justiție, siguranță națională, ordine puiblică, pentru politici în agricultură, pentru politici în edcație, cercetare, cultură, minorități și pentru sănătate. Dintre acești 16 vicepreședinți, 8 vor fi vicepreședinți regionali responsabili cu regiunile de dezvoltare. Vor fi 16 secretari executivi, dintre care 8 sunt responsabili pe domenii, iar alți 8 vor fi responsabili pentru regiunile de dezvoltare.


Cei 4 prim-vicepreședinți ai partidului vor fi pe domeniile următoare: strategii politice, comunicare, mediul de afaceri și societate civilă și, respectiv, politici publice. Ei vor fi aleși pe fiecare domeniu dintre candidații care au întrunit cel mai mare număr de voturi. Secretarul general al partidului va coordona activitatea de organizare, a organizațiilor județene, a secretarilor generali adjuncți, dar și a vicepreședinților și secretarilor pentru regiunile de dezvoltare.


La Convenția Națională extraordinară din 23 martie, PDL l-a ales pe Vasile Blaga ca președinte, iar pe Daniel Buda și Gheorghe Ialomițianu drept președinți ai comisiilor de integritate, litigii și statut și, respectiv, de revizie și control.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Sport : Leonard Doroftei îl atacă dur pe Obreja!
Pagina a fost generata in 0.4204 secunde